Ga naar hoofdinhoud

Blum: ‘mijn vader brengt geen geluk’

Simone Blum met DSP Alice (v. Askari) Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Amazone Simone Blum schreef vandaag als tweede amazone ooit het Duits Kampioenschap op naam met haar DSP Alice (v. Askari). Ze noteerden slechts 0,25 strafpunten in het eerste parcours en voegden daar niets meer aan toe gedurende het kampioenschap. "Ze is de ster van onze stal", aldus de 28-jarige amazone.

“Alice is echt een uitzonderlijk paard. Balve was echt dé plek voor ons. De parcoursen van Frank Rothenberger waren lastig maar wel mooi en uitdagend gebouwd.” Op de vraag of haar paard verkocht kan worden vertelt de amazone aan St-georg: “Nee, het paard is van ons en mijn ouders willen haar niet verkopen.” Haar vader Jürgen Blum – voormalige internationaal eventingruiter – was niet bij het kampioenschap aanwezig. “Hij brengt geen geluk voor mij dus op belangrijke concoursen is hij er nooit bij, maar ik geloof dat hij net zo graag thuis is.”

De jongste niet meer

De 57-jarige Holger Hetzel bracht in het kampioenschap twee paarden aan de start en werd tweede met Legioner 2 (v. Limbus). “Ik heb heel bewust  toegewerkt naar de DM”, zegt Holger Hetzel. “Mijn paard heeft sensationeel gesprongen. Ik had twee paarden aan de start en dat was een hoop werk: vier zware parcoursen in een middag. Ik ben ook de jongste niet meer. ” verzucht de springruiter.

Bondscoach Otto Becker was een tevreden man met de goede resultaten van de twee vrouwelijke kampioenen Laura Klaphake en Simone Blum. Beide zullen dankzij hun goede resultaten ook van start gaan in Aken. “We zullen zien wie van de nieuwe namen doorbreekt en wie van de oude garde vorm toont”, aldus Becker.

Bron: St-Georg.de

Lees ook:

Amazone Simone Blum wint Duits Kampioenschap springruiters

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook