Ga naar hoofdinhoud

Boos Nederland rijdt in fantasie-opstelling

Eigenlijk hadden ze zich willen terugtrekken, de Nederlandse springequipe in Sankt Gallen. Aanhoudende regen heeft - opnieuw - het terrein van de Gründenmoos hier en daar veranderd in een modderpoel. Rob Ehrens wilde zijn team voor de Furusiyya Nations Cup terugtrekken maar werd, zo melden goede bronnen, door de FEI verplicht om deel te nemen.

Door de situatie gedwongen sparen de Nederlandse ruiters hun toppaarden voor de Furusiyya landenwedstrijd die op dit moment wordt verreden. Leon Thijssen kwam in de eerste manche op Harthago met vier strafpunten aan de finish, hetzelfde resultaat scoorde Gerco Schröder met Seoul. Marc Houtzager rijdt straks met Opium en Jur Vrieling sluit af op Emmerton VDL.

Duitsland heeft zich voor deze wedstrijd teruggetrokken. Het parcours is aangepast. Zo is de sloot vervangen door een dubbelsprong en is de driesprong teruggebracht tot een dubbel. Ook in hoogte en breedte is het parcours aangepast.

In voorgaande jaren waren er ook al ernstige problemen met de grasbodem in Sankt Gallen.

Volg de wedstrijd via het Twitter-blok hier op Horses. Nader nieuws volgt.

Bron: Horses

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Boos Nederland rijdt in fantasie-opstelling

  • Gerd Liekens

    En dat noemen ze dan het “welzijn” van het paard staat voorop. Net zoals bij alles als het goed uitkomt voor hun dan is welzijn van het paard belangrijk.

    Deze wedstrijd had volledig afgelast moeten worden simpel.

  • eddycrul

    Hoe kan de FEI Nederland verplichten om deel te nemen en Duitsland kan het blijkbaar niet verplichten. Kan iemand mij dit eens uitleggen aub??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook