Ga naar hoofdinhoud

Debutant David Will verslaat favorieten in Wereldbekerkwalificatie

Voor de jonge Duitse springruiter David Will ging zojuist een droom in vervulling. Bij zijn eerste optreden op Indoor Brabant won de 24-jarige jongeman uit het Beierse Chiemgau meteen maar even de hoofdprijs, de Wereldbekerkwalificatie. Will verdrong de grote favorieten Edwina Tops-Alexander en Marcus Ehning naar de iets minder begeerde plaatsen van het podium. Op de vijfde plaats was Gerco Schröder met New Orleans de beste Nederlander.

Negen combinaties kwalificeerden zich vanmiddag voor wat zich ontpopte als een zinderende barrage. Als tweede starter liet David Will zijn helemaal niet snel ogende schimmel Colorit (v. Coriano) op maximale snelheid door de wendingen galopperen en ook de draai naar de dubbelsprong was optimaal. De nul in 35,73 balanceerde op het randje van het mogelijke.

Dat bleek wel toen de ervaren Edwina Alexander met haar toppaard Cevo Itot du Chateaux een briljante ronde aflegde, maar toch 0,11 seconde te laat door de finish daverde. Marc Houtzager waagde niet het laatste met zijn zeer voorzichtige Sterrehof’s Uppity (v. Guidam) en toen de balk van de insprong van de insprong van de dubbel naar beneden kwam, vormde de zevende plaats een mooie afsluiting van Indoor Brabant voor Houtzager.

Twee gelouterde cracks deden nog een serieuze aanval op het resultaat van David Will. Marcus Ehning liet Copin van de Broy (v. Darco) oogstrelend door de wendingen galopperen, maar pakte daarbij toch een paar meters teveel: 0/36,68, naar later bleek goed voor de derde plaats.

Kevin Staut zette met Silvana HDC (v. Corland) alles op alles, maar een fout op de uitsprong van de dubbel deed de Fransman op de zesde plaats belanden.

Laatste starter Gerco Schröder had niet zijn snelste paard bij zich, maar realiseerde na een schitterende barragerit toch 0/38,41 en de vijfde plaats, achter Malin Baryard-Johnson met Tornesch.

Klik hier voor de videoregistratie.

Lees om 20.00 uur meer in de Ezine van De Paardenkrant.

Bron: Horses / De Paardenkrant

2 reacties op “Debutant David Will verslaat favorieten in Wereldbekerkwalificatie

  • Luit Dubbeldam

    Expres vanaf het concours tijdig naar huis gegaan om er eens voor te gaan zitten om minstens 45 minuten live naar de wereldbeker in Den Bosch te kijken. Maar wat schept mijn verbazing het wielrennen blijft het na alles wat er gaande was en misschien ook nog wel steeds aanwezig is het nog steeds van de paardensport te winnen als het om televisie uitzendingen gaat. We hebben weer noodgedwongen meer dan 3,5 uur naar Mart Smeets moeten luisteren, terwijl iedereen hem liever ziet gaan dan komen. Er is vanmiddag genoeg tijd geweest om tijdens het wielrennen even over te schakelen naar Den Bosch om de laatste 10 ruiters en de barrage live te verslaan. We zijn er dus, naar alle moeite die er voor gedaan is,nog steeds niet in geslaagd om dit voor elkaar te krijgen. Is er eindelijk eens iemand in ons land die kans ziet om hier verandering in aan te brengen.

    L.D.

  • Silvia van der Horst

    Heel eenvoudig. Als je genoeg bandbreedte hebt, PC/laptop aan de TV aansluiten, een abonnement op FEI TV nemen dan kun je de hele wedstrijd op groot beeld zien. Wij hebben genoten van zowel de kür als het WB springen en hebben niets hoeven missen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.