Ga naar hoofdinhoud

Gothenburg laatste halte in afscheidstour ‘Tschüss’ Casall

Gisteravond heeft Casall ASK voor de laatste keer afscheid genomen van de sport. De Caretino-zoon kwam op de Gothenburg Horse Show onder luid applaus in de ring met Rolf-Göran Bengtsson om zijn laatste ereronde te maken. Het paar begon de afscheidstour vorig jaar, waarbij wedstrijden aangedaan werden die mijlpalen in de carrière van Casall waren. De tour begon in Genève en eindigde gisteren op de show in Gothenburg.

Het afscheid in Zweden was een wens van Bengtsson, die het bestuur van het Holsteiner Verband hem niet wilde onthouden. Het afscheid van de sport zal voor de hengst een grote verandering zijn volgens Bengtsson. Casall is een paard dat weet of het donderdag is of zondag, of het een normale training is of een belangrijke wedstrijd. De twee motiveren elkaar. Casall is intelligent, geconcentreerd en rationeel. “Hij is het beste paard ter wereld”, aldus de Zweedse topruiter.

 

Beste springpaard van 2015

Met zijn achttien jaar is Casall nog steeds topfit. Dat bewees de zoon van Caretino door begin november de finale van de Global Champions Tour in Doha te winnen. Daarvoor had hij de de Grand Prix van Valkenswaard en Parijs al op zijn naam gezet. Een van de vele Grand Prix’-zeges van Casall en Bengtsson. Dat het paard geen individuele medailles won op kampioenschappen doet niets af van zijn ongelooflijke kwaliteiten als springpaard. Op de Horse Telex-rankings was Casall in 2015 het beste springpaard.

Top vererver

Ook als springpaardenleverancier kan men niet om Casall heen. Ruim twintig van zijn kinderen lopen op Grand Prix-niveau. Bekende namen zijn onder andere Casello van Ludger Beerbaum, Cristallo A LM van Julien Epaillard, Chesall Zimequest van Simon Delestre en de KWPN-hengst Alicante, nu onder Jerome Guery.

Goedgekeurde hengsten

Casall heeft inmiddels 87 kinderen die zijn goedgekeurd bij verschillende stamboeken. In Nederland zijn dat Zavall VDL, Alicante, Dakota VDL, Broere Extase, Fabriano VDL en Casago. Op de hengstenkeuring in Holstein leverde Casall vorig jaar de premiehengst Cesul, en daarnaast nog vijf andere goedgekeurde zonen: CieranCantosano, Chicowee, Carbol en Castle Creek.

 

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook