Ga naar hoofdinhoud

Gothenburg laatste halte in afscheidstour ‘Tschüss’ Casall

Gisteravond heeft Casall ASK voor de laatste keer afscheid genomen van de sport. De Caretino-zoon kwam op de Gothenburg Horse Show onder luid applaus in de ring met Rolf-Göran Bengtsson om zijn laatste ereronde te maken. Het paar begon de afscheidstour vorig jaar, waarbij wedstrijden aangedaan werden die mijlpalen in de carrière van Casall waren. De tour begon in Genève en eindigde gisteren op de show in Gothenburg.

Het afscheid in Zweden was een wens van Bengtsson, die het bestuur van het Holsteiner Verband hem niet wilde onthouden. Het afscheid van de sport zal voor de hengst een grote verandering zijn volgens Bengtsson. Casall is een paard dat weet of het donderdag is of zondag, of het een normale training is of een belangrijke wedstrijd. De twee motiveren elkaar. Casall is intelligent, geconcentreerd en rationeel. “Hij is het beste paard ter wereld”, aldus de Zweedse topruiter.

 

Beste springpaard van 2015

Met zijn achttien jaar is Casall nog steeds topfit. Dat bewees de zoon van Caretino door begin november de finale van de Global Champions Tour in Doha te winnen. Daarvoor had hij de de Grand Prix van Valkenswaard en Parijs al op zijn naam gezet. Een van de vele Grand Prix’-zeges van Casall en Bengtsson. Dat het paard geen individuele medailles won op kampioenschappen doet niets af van zijn ongelooflijke kwaliteiten als springpaard. Op de Horse Telex-rankings was Casall in 2015 het beste springpaard.

Top vererver

Ook als springpaardenleverancier kan men niet om Casall heen. Ruim twintig van zijn kinderen lopen op Grand Prix-niveau. Bekende namen zijn onder andere Casello van Ludger Beerbaum, Cristallo A LM van Julien Epaillard, Chesall Zimequest van Simon Delestre en de KWPN-hengst Alicante, nu onder Jerome Guery.

Goedgekeurde hengsten

Casall heeft inmiddels 87 kinderen die zijn goedgekeurd bij verschillende stamboeken. In Nederland zijn dat Zavall VDL, Alicante, Dakota VDL, Broere Extase, Fabriano VDL en Casago. Op de hengstenkeuring in Holstein leverde Casall vorig jaar de premiehengst Cesul, en daarnaast nog vijf andere goedgekeurde zonen: CieranCantosano, Chicowee, Carbol en Castle Creek.

 

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/St.Georg

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook