Heartbreaker verkozen tot KWPN Paard van het Jaar - Horses.nl Ga naar hoofdinhoud

Heartbreaker verkozen tot KWPN Paard van het Jaar

Henk Nijhof Sr. met Heartbreaker. Foto: Team Nijhof
De preferente hengst Heartbreaker is vanavond uitgeroepen tot KWPN Paard van het Jaar. Op 27-jarige leeftijd maakte de topvererver van Team Nijhof bij de presentatie op de KWPN-hengstenkeuring nog een zeer fitte indruk.

Op basis van stemmen die via de KWPN-media konden worden uitgebracht en de beraadslaging van een commissie werd Heartbreaker tot KWPN Paard van het Jaar verkozen. De eigenaren Team Nijhof en Gebroeders Bosch kregen de naar Heartbreakers vader genoemde Nimmerdor Trofee uitgereikt.

De 27-jarige grootheid kreeg bij de uitreiking van deze oeuvre-award een staande ovatie.

Bron: Horses

 

Eén reactie op “Heartbreaker verkozen tot KWPN Paard van het Jaar

  • Luit

    Familie Nijhof gefeliciteerd met de oeuvre-award die jullie hengst Heartbreaker heeft verworven van het KWPN. Met alle respect maar over het afgelopen jaar is het dus een oeuvre-award uitreiking geworden i.p.v. een verkiezing paard van het jaar. Wat betreft sportman/paard van het jaar is het de omgekeerde wereld. Bij de verkiezing sportman van het jaar telt de paardensport helemaal niet mee omdat men er bij de andere sporters en het N.O.C/NSF/NOS van uit gaat dat het succes komt door het goede paard wat de ruiter onder het zadel heeft. Als ik gisteravond mijn oor goed te luister leg in Den Bosch over het paard van het jaar 2015 dan hoor ik alleen maar dat het paard zijn succes te danken heeft aan de vakkundige ruiter die er op zit en dat het misschien in de toekomst dan ook maar beter is om aan een paard een oeuvre-award uit te reiken want hierover hoeft dan niet te worden gestemd en heeft de desbetreffende ruiter geen invloed op de uitslag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook