Ga naar hoofdinhoud

Hippiade: Van de Rijt en Kitto geroutineerd naar springtitel

Vronie van de Rijt met Fostymana hippiadeDe eerste dag van de uitgestelde pony-Hippiade werd een uitgesproken succes voor de springamazones Kaitlin Kitto en Vronie van de Rijt. De geroutineerde amazones streden met hun New Foresters in de barrage van het Z en ZZ en wisten allebei een titel te behalen.

Vronie moest in het ZZ zes medestrijders van zich afschudden en dat was geen gemakkelijke opgave. Als eerste starter zette Kim Derks met Luna S met korte wendingen een scherpe tijd neer en werd daarmee reservekampioene voor Bart Lips met zijn Gerco. Als een-na-laatste starter gaf Vronie haar Fostymana (v. Kantjes’s Korporaal) de ruimte om snel door de laatste lijn te gaan en dat bleek voldoende voor de zege. Megan Laseur liet de snelste tijd noteren, maar dat ging ten koste van een springfoutje. Zij viel daardoor net buiten het podium.

Kaitlin Kitto Justice HippiadeIn de grote Z-rubriek bleven uiteindelijk vier combinaties over die over twee manches de lei schoon wisten te houden. Als eerste starter in de barrage ging Kaitlin sterk van start met haar fanatieke Justice (v. Kantjes Ronaldo). Ze ging snel, maar hield toch controle. Shirlin Hogenkamp kon daar niet aankomen met haar mooie vos Kamaro van Orchid’s en werd reservekampioen. De snelste tijd kwam op naam van Josta van Straaten met Hazelhorst Fury , die net op de laatste hindernis een foutje kreeg en derde werd.

In de Z categorie C ging de zege naar Rowen van der Mheen met Sunshine.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook