Ga naar hoofdinhoud

Hippiade: Van de Rijt en Kitto geroutineerd naar springtitel

Vronie van de Rijt met Fostymana hippiadeDe eerste dag van de uitgestelde pony-Hippiade werd een uitgesproken succes voor de springamazones Kaitlin Kitto en Vronie van de Rijt. De geroutineerde amazones streden met hun New Foresters in de barrage van het Z en ZZ en wisten allebei een titel te behalen.

Vronie moest in het ZZ zes medestrijders van zich afschudden en dat was geen gemakkelijke opgave. Als eerste starter zette Kim Derks met Luna S met korte wendingen een scherpe tijd neer en werd daarmee reservekampioene voor Bart Lips met zijn Gerco. Als een-na-laatste starter gaf Vronie haar Fostymana (v. Kantjes’s Korporaal) de ruimte om snel door de laatste lijn te gaan en dat bleek voldoende voor de zege. Megan Laseur liet de snelste tijd noteren, maar dat ging ten koste van een springfoutje. Zij viel daardoor net buiten het podium.

Kaitlin Kitto Justice HippiadeIn de grote Z-rubriek bleven uiteindelijk vier combinaties over die over twee manches de lei schoon wisten te houden. Als eerste starter in de barrage ging Kaitlin sterk van start met haar fanatieke Justice (v. Kantjes Ronaldo). Ze ging snel, maar hield toch controle. Shirlin Hogenkamp kon daar niet aankomen met haar mooie vos Kamaro van Orchid’s en werd reservekampioen. De snelste tijd kwam op naam van Josta van Straaten met Hazelhorst Fury , die net op de laatste hindernis een foutje kreeg en derde werd.

In de Z categorie C ging de zege naar Rowen van der Mheen met Sunshine.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook