Ga naar hoofdinhoud

Houtzager, Poels, Smolders en Vrieling naar FEI Nations Cup finale

Aniek Poels met Athene Foto: M. Chrzan/FEI

Rob Ehrens heeft de namen bekend gemaakt van de ruiters die volgende week Nederland vertegenwoordigen in de FEI Nations Cup finale in Barcelona. Het team bestaat uit: Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero, Aniek Poels met Athene, Harrie Smolders met Don VHP Z of Capital Colnardo en Jur Vrieling met VDL Glasgow vh Merelsnest. Michel Hendrix is met Baileys aangewezen als reserve.

Ehrens liet eerder al weten dat hij in principe naar Barcelona wilde met het team dat in augustus in actie kwam op het Europees kampioenschap in Gothenburg. Door de verkoop van Audi’s Teavanta II C Z van Ruben Romp heeft hij dit plan enigszins bij moeten stellen. Aniek Poels, reserve in Gothenburg, neemt de plek in van Romp en als vijfde man gaat Michel Hendrix mee naar de finale.

Sterk deelnemersveld

Ehrens gaat met vertrouwen de strijd in Barcelona aan. “Het is een enorm sterk deelnemersveld en er zal dan ook heel goed gereden moeten worden. Pech mag je daar niet hebben en ruiterfouten zullen heel hard afgestraft worden, maar alle combinaties zijn in goede doen en dan is er veel mogelijk.”

2017 tussenjaar

Eerder heeft de bondscoach aangegeven 2017 als een jaar te zien waarin alles op de rit moest komen om in 2018 te kunnen vlammen op de wereldruiterspelen en daar een gooi te doen naar een Olympisch startbewijs.

Optimisch

Hoe staan de zaken er nu voor? “Met het oog op de toekomst zie ik het optimistisch in. Er zijn genoeg lichtpuntjes met nieuwe combinaties die opkomen en oudere combinaties die weer boven komen drijven. Tegenvallers door bijvoorbeeld blessures kun je altijd hebben, maar het ziet er goed uit. We gaan vol goede moed naar de finale in Barcelona en daarna de blik vooruit richting het WK 2018 in Tryon.”

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook