Ga naar hoofdinhoud

Ieren bovenaan in eerste springrubriek in Rotterdam

Darragh Kenny, hier met Go Easy de Muze Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De zege in de 1,55m-rubriek op tijd op het CHIO Rotterdam was zojuist overtuigend voor de Ierse ruiter Darragh Kenny met Chanel. Zijn landgenoot Shane Breen werd tweede en de Amerikaanse Jessica Mendoza mocht zich als derde opstellen voor de prijsuitreiking van deze eerste springrubriek van het evenement. De Nederlandse combinaties eindigden niet in de top tien.

Kenny was met de negenjarige Challan-dochter anderhalve seconde sneller foutloos aan de finish dan zijn landgenoot, maar Breen was op zijn beurt ook weer een seconde sneller dan Mendoza. De Ierse ruiter stuurde de negenjarige  Ispwich van de Wolfsakker (v. London) in 65,97 seconden over de streep en Mendoza kwam met Toy Boy in 67,17 seconden aan de finish. Mendoza was met haar rit bijna twee seconden sneller dan de rest van de concurrentie.

Top vijf

Luciana Diniz en Henrik von Eckermann maakten de top 5 compleet. Diniz zadelde de achtttienjarige Winningmood en stuurde haar tophengst foutloos rond in 69,09 seconden. Von Eckermann volgde het Portugese duo op de voet en liet Hermes de Mariposa (v Canturo) in 69,13 seconden over de streep galopperen.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook