Ga naar hoofdinhoud

Kevin Jochems vliegt met Enjoy naar zege in 1,40m

Kevin Jochems, hier met Zanzibar. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Kevin Jochems was vanmorgen snel in de tweede fase van de Small Tour in Drachten. Met de Viceroy-nakomeling Enjoy bleef de stalruiter van Stal Thijssen Charlotte Bettendorf op Salta De Cartigny (v. Zandor Z) bijna twee seconden voor. Bianca Schoenmakers was de tweede Nederlander in het klassement, op Elmo (v. Larino) werd ze vijfde.

Halverwege de rubriek zette Kevin Jochems de winnende tijd op de klokken. Hij legde op de negenjarige Enjoy de tweede fase van het 1,40m-parcours in 24,75 seconden af. Jochems was daarmee bijna twee seconden sneller dan de Luxemburgse amazone Charlotte Bettendorf die op dat moment de leiding had. Bettendorf had al vroeg met de Zandor Z-dochter Salta De Cartigny 26,23 seconden neergezet. De amazone behield wel haar tweede plaats.

Schoenmakers vijfde

Kristaps Neretnieks uit Letland en Cornet’s Spirit (v. Cornet Obolensky) klokten de derde tijd, 27,19 seconden. De amazones Angelica Augustsson Zanotelli en Bianca Schoenmakers maakten de top vijf vol. Augustsson had Typie Du Tillard (v. Diamant de Semilly) onder het zadel en finishte in 27,27. Schoenmakers was een halve seconde langzamer met Elmo.

Geerink de snelste

In een uiterste poging probeerde Sander Geerink als laatste in de rubriek de eerste prijs van Jochems af te pakken. Met Robinson (v. Ruberth R) was hij wel sneller (23,09 seconden), maar nam in alle haast een balk mee. Geerink werd twaalfde.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook