Ga naar hoofdinhoud

Lauren Hough mannelijke collega’s te snel af

Lauren Hough met Ohlala Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Slechts één amazone ging van start in de Land Rover Masters, het hoofdnummer gisteravond op Jumping Mechelen. Het was de Amerikaanse Lauren Hough die al haar mannelijke collega’s te snel af was. In de vierde barrage versloeg Hough met de KWPN gefokte Waterford de broers Nicola en Olivier Philippaerts.

Tien combinaties gingen de strijd aan in de Masters. In de vierde barrage werd de strijd beslist in het voordeel van Lauren Hough met de door Jan Greve uit Haaksbergen gefokte Waterford.

Olivier Philippaerts trad als eerste in de laatste omloop aan met H&M Forever D Arco Ter Linden (v. Darco). Hij kreeg twee balken aan de benen in een tijd van 34,19 seconden. Lauren Hough volgde op de dertienjarige zoon van Coolcorron Cool Diamond. Ze reed een sterke en snelle barrage in 30,24 seconden,maar moest een balk incasseren.

Nicola Philippaerts sloot de barrage af op de achtjarige Holsteiner Chilli Willi (v. Casall). Hij reed op safe door het parcours, maar op de laatste hindernis ging het toch mis. Met vier strafpunten in 36,25 seconden moest hij met de tweede plaats genoegen nemen. De nieuwe Land Rover Discovery was voor de Amerikaanse Hough.

Harrie Smolders kwam in de Masters aan start met de Deense merrie Apollonia 23 (v. Bogegaardens Apollo). Het paar kwam tot de tweede barrage en werd vijfde in de eindranglijst.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Jumping Mechelen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook