Ga naar hoofdinhoud

Lennard de Boer: ‘Ik dacht we zijn er nu toch laat ik het maar proberen….’

Lennard de Boer met Sterrehof's Rivergauche Foto: Jacquelien van Tartwijk

Nadat Lennard de Boer nog geen drie weken geleden in Zuidbroek ongelukkig ten val kwam en daarbij zijn sleutelbeen brak, kwam de ruiter vandaag alweer aan de start op Indoor Drachten. De Boer startte met Sterrehof´s Rivegauche in de 1,40m-rubriek en schreef bij zijn eerste start na zijn ongeluk direct de overwinning op zijn naam.

Vorige week dinsdag werd De Boer geopereerd vanwege de breuk in zijn sleutelbeen. “Ze hebben het weer goed vastgezet”, reageerde de ruiter na het behalen van de overwinning.

‘We zijn er nu toch’

Het paard waarmee De Boer de rubriek vandaag won, de twaalfjarige Sterrehof´s Rivegauche, is van een Mexicaanse klant. De Boer rijdt deze zoon van Mr. Blue nu een half jaar en had al wat ervaring met hem opgedaan. “Een ongecompliceerd paard dat heel fijn te rijden is,. Ik dacht we zijn er nu toch laat ik het maar proberen….”

Top drie

De Boer won de rubriek op tijd met ruim een seconde verschil met de nummer twee Katharina Offel. De Duitse amazone kwam in actie met de KWPN-merrie Briljant, waarmee ze in Drachten voor het eerst aan de start kwam en stuurde de Chacco Blue-dochter in 56,27 seconden rond. Sander Geerink maakte de top drie compleet. In het zadel van Robinson (v. Rubert R) kwam Geerink in 57,39 seconden aan de finish.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook