Ga naar hoofdinhoud

McLain Ward kiest voor Clinta: ‘Ik voel dat ze er klaar voor is’

McLain Ward met Clinta Foto: Shannon Brinkman /www.arnd.nl
Vandaag begint het WK voor de springruiters in Tryon. De Amerikanen zijn gebrand op een goed resultaat in eigen huis en komen met een sterk team aan de start. McLain Ward, de nummer twee van de wereld achter Harrie Smolders, had de keus uit twee toppaarden. Hij koos voor de merrie Clinta die hij pas sinds maart onder het zadel heeft. "Ik voel dat ze er klaar voor is", zei Ward op Chronofhorse.com.

Het Amerikaanse team met McLain Ward (Clinta), Devin Ryan (Eddie Blue), Adrienne Sternlicht (Cristalline) en Laura Kraut (Zeremonie) is klaar voor de strijd. Ze gaan voor het hoogst haalbare, de laatste keer dat de Amerikanen goud wonnen op een WK was in Aken in 1986.

Blessure bij HH Azur

McLain Ward verkoos de elfjarige Clinta boven HH Azur (v. Thunder van de Zuuthoeve) waarmee hij onder meer team zilver won in Rio de Janeiro. Ward: “Het hele jaar was het plan om HH Azur te rijden in Tryon, maar in de Grand Prix in Aken liep ze een lichte blessure op. We hebben haar thuis behandeld en hoopten dat ze weer de vorm zou krijgen. Dat lukte niet en ze krijgt langer rust.”

‘Clinta deed spectaculaire dingen’

Ruim een week geleden nam Ward de beslissing om Clinta op de WEG te rijden. De Amerikaan heeft de Clinton dochter nog maar kort onder het zadel en er toch al veel successen mee behaald. “Clinta kwam deze zomer heel sterk naar voren en deed een aantal echt spectaculaire dingen. Ik heb haar vroeger op dit niveau gekregen dan ik had verwacht. Ik heb het gevoel dat ze er klaar voor is. Ze heeft een aantal zeer grote Grand Prix’ op moeilijke locaties gesprongen [Ze won onder andere de Longines Masters van New York, de 5* GP in Dinard en Devon]. Ik bekijk het per dag, we gaan ons best doen.”

Alexandr Onischenko

Paul Schockemöhle’s stalruiter Philip Rüping had Clinta onder het zadel voor dat de merrie eind februari naar Double H Farm in Amerika kwam. Hij won de Grand Prix in Neumünster met haar. Clinta was één van de vier paarden die Schockemöhle vlak voor de Olympische Spelen van Rio overnam van Alexandr Onischenko. Voor Rüping zaten Daniel Neilson en Henrik von Eckermann in het zadel van de schimmel.

Bron Chronofhorse.com

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “McLain Ward kiest voor Clinta: ‘Ik voel dat ze er klaar voor is’

  • Henk

    Prachtig hoe deze ruiter het voor eigen publiek ook in de barrage voor team goud als laatste starter met Clinta weet waar te maken. Hele grote Klasse.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook