Ga naar hoofdinhoud

Mexicaan Canseco pakt KNHS kampioenschap ZZ

Update
Ernesto Canseco, hier met Celebrity VDL. Foto: Paardenkrant-Horses.nl / Jacquelien van Tartwijk

De Mexicaan Ernesto Canseco, al 15 jaar werkzaam bij de VDL Stud, heeft het KNHS indoorkampioenschap in de hoogste klasse (ZZ) vanavond gewonnen. Met de Indoctro-dochter Celebrity VDL sprong hij twee foutloze manches en een realiseerde een supersnelle tijd in de barrage.

Tweede werd Koen Leemans met Grace van de Werf (v. Querlybet Hero) en derde werd Sjors van Oorschot met Zaidin IDWJ (v. Colander). Ook Gelmar Gosselink sprong drie keer foutloos met Ditodina (v. Carthino Z) en kon als vierde opstellen in de prijsuitreiking. Lennard de Boer had met Davidoff (v. Zento) een balk in de barrage en werd vijfde.

“Mooi werk”, zei nieuwbakken ZZ-kampioen Ernesto Canseco met een glimlach van oor tot oor. “En voor Friesland”.  Canseco nam met VDL-fokproduct Celebrity VDL gecalculeerd risico en wist alles passend te krijgen. “Ik moest mijn misser in het Z goedmaken. Ik ging in de laatste lijn de fout in, maar ik kon die kennis nu in het ZZ wel toepassen. Ik rij dit paard al sinds zijn vierde jaar en hoe meer ik hem laat springen hoe beter hij wordt. Hij heeft een geweldige instelling, is super voorzichtig en wil altijd meewerken. Winnen is natuurlijk altijd leuk, maar hier kampioen worden stond al heel lang op mijn verlanglijstje”, besluit de Mexicaanse Fries trots.

De Brabander Koen Leemans haalde werkelijk alles uit de kast met Grace van de Werf. “Ik had er echt niet meer aan kunnen doen. Ik vond dat er een net gebouwde eerste manche was en de tweede stond voor mijn gevoel aardig aan de maat. Dat zag je ook terug in de barrage, met maar vijf starts en dan ga je ervoor! Ik denk dat ik het qua tijd verloren heb in de draai na de dubbel en richting de grijze steil. Het is jammer dat we er net niet in geslaagd zijn te winnen, maar ik ben ook zeker heel erg blij met mijn tweede plaats”.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Mexicaan Canseco pakt KNHS kampioenschap ZZ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook