Ga naar hoofdinhoud

MHS Going Global via Tops verkocht aan Onassis voor 10-12 miljoen euro

Greg Broderick met MHS Going Global Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

MHS Going Global, het olympiadepaard van de Ierse springruiter Greg Broderick, is hoogstwaarschijnlijk voor een bedrag van 10 tot 12 miljoen euro verkocht aan de Griekse miljardaire Athina Onassis. Jan Tops fungeerde bij deze verkoop als bemiddelaar.

Broderick en de O Quidam Junior-zoon reden zich vorig jaar in de kijker op de Longines Global Champions Tour in Estoril. Sindsdien namen zij deel aan diverse Nations Cup-wedstrijden, de Europese kampioenschappen in 2015 en de Olympische Spelen van dit jaar. Na de Spelen werd de verkoopprocedure op gang gezet.

Dromen mogelijk

De Ierse ruiter is blij dat hij MHS Going Global mocht rijden: “Hij is het meest memorabele paard dat ik gereden heb. Het was een paard die dromen mogelijk maakte. Het was ook fantastisch dat we voor de Spelen geselecteerd werden. Ik ben blij voor Lee Kruger (oud-eigenaar red.). Het was een logische beslissing om hem te verkopen.”

Palloubet d’Halong

Tops, die ooit Janika Sprunger’s Palloubet d’Halong voor 11 miljoen euro verkocht, kan zichzelf overtroffen hebben met deze deal. Geruchten gaan dat MSH Going Global voor 10 tot 12 miljoen verkocht zou zijn. Dat zou de tienjarige tot het duurste Ierse springpaard ooit maken.

Ophef

Eerder dit jaar ontstond ophef over de selectie van Greg Broderick voor de Olympische Spelen, ten koste van Bertram Allen, de man die de Olympische startplek voor Ierland met wereldranglijstpunten had verdiend.

Bron: Noelle Floyd

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook