Ga naar hoofdinhoud

Puntensprokkellaars Zwitserland en België foutloos na Round A

Martin Fuchs en Clooney 51 Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Zwitserland en België hebben duidelijk hun zinnen gezet op het sprokkelen van de punten op deze voorlaatste Nations Cup wedstrijd in Hickstead. Beide landenteams hebben, na een enkel wegstreepresultaat bij de Belgen, in totaal drie foutloze rondes en strijden in de tweede ronde tegen elkaar. Nederland kon geen punten verdienen in deze wedstrijd, maar om de andere landen hiervan te weerhouden is ook niet helemaal gelukt.

Het team bestaande uit Johnny Pals met Vignet, Harrie Smolders met Don VHP Z, Willem Greve met Carambole N.O.P. en Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. behaalden in totaal negen strafpunten en staan nu zevende. Greeve was de enige die foutloos rondreed. Vrieling pakte vijf punten, Smolders vier en Pals werd met 12 strafpunten het wegstreepresultaat.

Hoewel Pieter Devos als eerste starter met Dylano vier strafpunten noteerde, bleek dit achteraf geen problemen op te leveren. De drie overige ruiters van het Belgische team, Judy Ann Melchior met As Cold As Ice Z, Gudrun Patteet met Sea Coast Pebles Z en Olivier Philippaerts met H&M Armstrong van de Kapel, reden foutloos rond.

Paul Estermann met Castlefield Eclipse, Martin Fuchs met Clooney 51 en Jannika Sprunger met Bonne Chance Cw reden alle drie foutloos, waardoor Pius Schwizer met Giovanni van het Scheefkasteel niet eens aan de start hoefde te verschijnen. In de tweede ronde strijden deze twee landen weer tegen elkaar en wordt bekend wie de landenwedstrijd van Hickstead gewonnen heeft.

De Verenigde Staten en Frankrijk reden eveneens niet mee voor punten. Zij behaalden vier en vijf strafpunten en lieten puntenverzamelaars Groot-Brittannië (6 strafpunten), Duitsland (8 strafpunten) en Italië (16 strafpunten) achter zich.

Bekijk hier de uitslag van Round A.

Bron: Horses

Eén reactie op “Puntensprokkellaars Zwitserland en België foutloos na Round A

  • patrick gillis

    en ze winnen die belgen, met alle respect maar het chauvinisme druipt er af ondanks al die belgische klanten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook