Ga naar hoofdinhoud

Tops koopt Palloubet d’Halong voor recordsom

Palloubet d'Halong hier nog met Janika Sprunger. Foto: www.arnd.nl

Groot nieuws uit Zwitserland. Alban Poudret van Cavalier Romand heeft zonet bevestiging gekregen over de verkoop van Palloubet d'Halong aan Jan Tops. Die kocht de vosruin voor zijn vrouw Edwina Tops-Alexander. Hansueli Sprunger heeft het in het interview over een bedrag van 11.000.000 euro, een absoluut record. Met zijn dochter Janika Sprunger was Palloubet d'Halong dit jaar het beste paard in de Furusiyya Nations Cups. Hij sprong telkens dubbel foutloos. In Aken werd hij tweede in de GP. Op het EK was er een zevende plaats.

Palloubet was in eigendom van Georg Kähny,  de mecenas van de Zwitserse amazone Janika Sprunger. Edwina Alexander ging de ruin vorige week maandag uittesten in Zwitserland. In Lausanne regende het geruchten afgelopen weekend. Sinds gisteren wacht een camionneur van Stal Tops op het sein van de bank dat het geld is overgemaakt. Dan kan Palloubet effectief naar Nederland vertrekken. Of hij daar effectief blijft, is maar de vraag. Wezenlijk is het wel, want Edwina’s toppaard Itôt du Château is inmiddels zeventien en waarschijnlijk bezig aan zijn laatste seizoen.

Janika Sprunger rekent nu op haar schimmel Uptown Boy (Odermus), maar ook op de negenjarige Electra vh Roosakker (Carthago) om de fakkel over te nemen.

Bron: Horses/ Galop.be

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Tops koopt Palloubet d’Halong voor recordsom

  • Pauline

    11 miljoen, dat is toch niet meer leuk voor zo’n paard,wat moet hij daarvoor wel niet presteren. Het lijkt wel een voetballer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook