Ga naar hoofdinhoud

Topvererver Nabab de Rêve overleden

Gerco Schröder en Glock’s London Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Al enige tijd genoot de bij meerdere stamboeken goedgekeurde springhengst Nabab de Rêve van zijn pensioen op de wei. Maar vannacht heeft de topvererver op 25-jarige leeftijd zijn laatste adem uitgeblazen.

Nabab de Rêve verzamelde tijdens zijn loopbaan bij Stal de Muze niet alleen schitterende sportieve resultaten onder zijn ruiter Philippe Lejeune, maar drukte tegelijkertijd ook zijn stempel op de fokkerij. Zo werd de Quidam de Revel-zoon in 2002 nog verkozen tot paard van het jaar en werd hij als SBS-goedgekeurde dekhengst, tot BWP ambassadeur benoemd in 2010. Later dat jaar toonde hij nog eens aan dat hij die titel meer dan waard was toen zijn zoon Vigo d’Arsouilles met Philippe Lejeune wereldkampioen werd in Kentucky. Het duo behaalde samen met de andere Belgische teamleden de bronzen teammedaille, een prestatie die Nabab zelf ook neerzette in Jerez de la Frontera in 2002.

De BWP-gefokte hengst is een bewezen vererver van springpaarden. Zo bracht hij Vigo d’Arsouilles, Glock’s London (foto), Valentina van ’t Heike, Walnut de Muze, en nog vele anderen voort. Verder had hij al een aantal goedgekeurde dekhengsten.

Bron: Equnews

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Topvererver Nabab de Rêve overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook