Ga naar hoofdinhoud

Topvererver Nabab de Rêve overleden

Gerco Schröder en Glock’s London Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Al enige tijd genoot de bij meerdere stamboeken goedgekeurde springhengst Nabab de Rêve van zijn pensioen op de wei. Maar vannacht heeft de topvererver op 25-jarige leeftijd zijn laatste adem uitgeblazen.

Nabab de Rêve verzamelde tijdens zijn loopbaan bij Stal de Muze niet alleen schitterende sportieve resultaten onder zijn ruiter Philippe Lejeune, maar drukte tegelijkertijd ook zijn stempel op de fokkerij. Zo werd de Quidam de Revel-zoon in 2002 nog verkozen tot paard van het jaar en werd hij als SBS-goedgekeurde dekhengst, tot BWP ambassadeur benoemd in 2010. Later dat jaar toonde hij nog eens aan dat hij die titel meer dan waard was toen zijn zoon Vigo d’Arsouilles met Philippe Lejeune wereldkampioen werd in Kentucky. Het duo behaalde samen met de andere Belgische teamleden de bronzen teammedaille, een prestatie die Nabab zelf ook neerzette in Jerez de la Frontera in 2002.

De BWP-gefokte hengst is een bewezen vererver van springpaarden. Zo bracht hij Vigo d’Arsouilles, Glock’s London (foto), Valentina van ’t Heike, Walnut de Muze, en nog vele anderen voort. Verder had hij al een aantal goedgekeurde dekhengsten.

Bron: Equnews

Eén reactie op “Topvererver Nabab de Rêve overleden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.