Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Dana Blue snellen naar overwinning

Maikel van der Vleuten met Dana Blue Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Op de Falsterbo Horse Show werd er vanmorgen afgetrapt met een 1,50m direct op tijd. Maikel van der Vleuten reed in het eerste deel van de wedstrijd de Mr. Blue-dochter Dana Blue in de winnende tijd van 65,72 seconden over de finish. Even daarvoor had Jur Vrieling met Acascia (v. Diamant de Semilly) 68,13 seconden op de klok gezet en werd hiermee uiteindelijk vijfde.

Met startnummer twintig snelde vanmorgen Maikel van der Vleuten en zijn tienjarige merrie Dana Blue over het 1,50m-parcours. Stephanie Holmen had al vroeg de lat hoog gelegd door met Clarence (v. Clinton) in 67,82 seconden te finishen. Maar Van der Vleuten dook er toch met twee seconden onder. Niemand kon die prestatie meer verbeteren.

Funnell op een tiende

William Funnell kwam dicht in de buurt van Van der Vleutens tijd. De altijd snelle Brit stuurde Billy McCain (v. Cevin Z) in 65,87 seconden rond en met een tiende achterstand werd Funnell tweede. De Zweedse Holmen kwam aan het einde van de rubriek nog een keer sterk terug toen ze met Flip’s Little Sparrow (v. Cardento) in 66,47 seconden over de meet kwam. Daarmee werd ze derde.

Vrieling vijfde

Ook Jur Vrieling reed een sterke proef met de tienjarige Holsteinse merrie Acascia. De 68,13 leverde hem een vijfde plaats op. Johnny Pals eindigde met Captain Cooper (v. Cooper van de Heffinck) op de elfde plaats met een foutloze ronde in 70,37 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook