Ga naar hoofdinhoud

Van der Vleuten en Van Asten voeren Massimo Dutti Trophy La Coruña aan

Maikel van der Vleuten met Salomon. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het werd gisteren een mooie avond voor de Nederlandse springruiters op het CSI5*-W La Coruña. Maikel van der Vleuten reed Salomon (v. Stolzenberg) overtuigend naar de zege, maar hij werd door Leopold van Asten op de hielen gezeten. Van Asten stuurde VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) naar de tweede plek. Ludger Beerbaum en de snelle Chiara (v. Contender) maakten de top drie vol.

Tien combinaties hadden zich in de barrage gereden van de 1,50m-proef. Het bal werd geopend door Leopold van Asten die de tienjarige VDL Groep Miss Untouchable foutloos, in een snelle tijd van 35,82 seconden rond stuurde.

Ruim sneller dan Van Asten

Het resultaat bleef lang staan totdat Maikel van der Vleuten met een foutloze rit op Salomon ruim een seconde onder de tijd van Van Asten dook. Van der Vleuten finishte in 34,65 seconden en dat leverde hem de overwinning op.

‘Als ’t kan, ga ik ervoor’

“Ik probeer altijd alles te geven, als ik denk dat ik de snelste tijd kan verbeteren, dan ga ik ervoor”, zei Maikel van der Vleuten na afloop. “In de eerste ronde gaf het paard me al een goed gevoel en in de barrage voelde het ook goed, dus ik ging voor de winst.”

Beerbaum net achter de Nederlanders

Ludger Beerbaum had net voor Van der Vleuten een poging ondernomen om met Contender-dochter Chiara sneller te zijn dan Leopold van Asten. Maar de Duitser bleef steken op zeven tiende achter van Van Asten en werd derde.

Top vijf

Voor Spanje werd Eduardo Alvarez Aznar vierde met Rokfeller de Pleville Bois Margot (v.  l’Arc de Triomphe). De Zwitser Arthur Da Silva maakte de top vijf vol op Inonstop van T Voorhof (v. Nonstop).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook