Ga naar hoofdinhoud

Bedrijf en omgeving

Als paardeneigenaar dien je ook rekening te houden met de omgeving. Hoe zit het met vergunningen voor de activiteiten, geuroverlast en het inpassen van een paardenlocatie in het landschap?

 

Vergunning nodig voor paardenhouderij-activiteiten?

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Elke paardenliefhebber woont graag in een boerderij waar hij de ruimte heeft om paarden te houden en daarbij een rijbak aan te leggen. Daarbij komen flinke investeringen kijken: het bouwen van stallen, het aanleggen van een rijbak, het plaatsen van lichtmasten, een mest- en kuilvoerplaat en noem maar op. Soms kan dit leiden tot een conflict met buren en vervolgens de gemeente…

>> Lees meer

 


Bouwleges voor hippische bedrijfsgebouwen: wees alert!

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Regelmatig besluiten ondernemers in de paardenhouderij hun bedrijfsbebouwing uit te breiden. Er wordt een stal, een opslagloods of soms zelfs een rijhal bij gebouwd. Daar is een omgevingsvergunning voor nodig. Gemeenten heffen leges over de beoordeling van bouwaanvragen. Vanwege de omvang van de aangevraagde bedrijfsbebouwing volgen fikse legesaanslagen. #sponsoredby

>>Lees meer

 


 

Stinken paarden?

Foto: Frank Sorge / www.arnd.nl

Liefhebbers van paarden houden van de geur van hun paard. Paarden stinken niet. Toch denken klagende buren daar vaak anders over. En dat geldt ook voor de overheid. Daarom gelden er allerlei regels voor de huisvesting van paarden en pony’s om geuroverlast te voorkomen. Hoe zit dit precies?

>> Lees meer

 


Subsidie voor landschapsbeheer

Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Er zijn tal van mogelijkheden om als paardenhouder een bijdrage te leveren aan het in stand houden en zelfs verbeteren van het landschap. Maar hoe pak je dat aan, waar haal je advies en zijn daarvoor subsidiepotjes?

>> Lees meer

 

 

 


>> Naar dossier Stal & Erf