Ga naar hoofdinhoud

Andrew Kocher tien jaar geschorst voor gebruik elektrische sporen

Andrew Kocher, hier met Squirt Gun. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Het FEI Tribunaal heeft Andrew Kocher voor tien jaar geschorst voor het gebruik van elektrische sporen. Daarnaast is de Amerikaanse springruiter gediskwalificeerd voor acht evenementen tussen juni 2018 en november 2019. Verder kreeg Kocher een boete van 10.000 CHF (9.071 euro) en is hij veroordeeld tot het betalen van de kosten van 7.500 CHF (6.803 euro).

De juridische afdeling van de FEI liet Kocher op 29 juni 2020 weten dat er een onderzoek was geopend naar aanleiding van beschuldigingen over het gebruik van elektrische sporen die waren gemeld aan de onafhankelijke Equestrian Community Integrity Unit (ECIU). Beweerd werd dat Kocher elektrische sporen had gebruikt op een aantal bij de FEI-geregistreerde paarden, nationale paarden en tijdens trainingen.

Tuchtprocedure

Na het onderzoek heeft de FEI in oktober 2020 een formele tuchtprocedure opgestart tegen Kocher. In afwachting van een hoorzitting voor het FEI-tribunaal werd hij op 28 oktober 2020 voorlopig geschorst. Deze periode is nu omgezet in een definitieve schorsing en dat betekent dat de ruiter geschorst is tot en met 27 oktober 2030.

Ook niet als toeschouwer

Kocher is tijdens zijn schorsing niet alleen uitgesloten van deelname aan wedstrijden. Hij mag in geen enkele hoedanigheid, zelfs niet als toeschouwer, aanwezig zijn bij een wedstrijd of evenement dat is geautoriseerd of georganiseerd word door de FEI of een nationale federatie.

Fotografisch bewijs

De sancties omvatten ook diskwalificatie van alle resultaten die zijn behaald op evenementen waarvoor het FEI-tribunaal fotografisch bewijs heeft ontvangen dat het gebruik van elektrische sporen door de ruiter aantoont. De acht evenementen zijn: CSI4 * Hickstead (GBR), 21-24 juni 2018; CSI3 * Lexington (VS), 14-18 mei 2019; CSI2 * Lexington (VS), 22-26 mei 2019; CSI5 * Calgary (CAN), 5-9 juni 2019; CSI5 * Calgary (CAN), 27-39 juni 2019; CSI3 * Traverse City (VS), 7-11 augustus 2019; CSI3 * -W Columbus (VS), 2-6 oktober 2019 en CSI4 * -W Toronto (CAN), 5-9 november 2019.

Beroep

Partijen kunnen binnen 21 dagen na ontvangst van de volledige beslissing in beroep gaan bij het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS).

Bron: Horses.nl/persbericht FEI

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

4 reacties op “Andrew Kocher tien jaar geschorst voor gebruik elektrische sporen

  • Dit is een goede harde straf maar sporen in het algemeen moeten regels danwel verboden worden er zijn teveel mistanden met sporen inrijden op amateur maar ook professionele wedstrijden en tijdens manege lessen

  • Tanja Timmerd

    Wist niet eens dat die bestonden electrische sporen, hoe haal je het in je hoofd!?! Dierenmishandeling in naam van de sport, verschrikkelijk! Goede strenge straf die hopenlijk afschrikt.

  • W. Naessens

    Gewoon hem een prikkie met die sporen geven .

  • ccc777

    Eindelijk eens een keer een passende straf alhoewel het beter zou zijn dit mislukte type nooit meer toe te staan paarden /of enig ander dier in zijn bezit te mogen hebben. Ziek ben je om dit te bedenken!!!! en hoe zou het er op zijn stal aan toegaan als niemand kijkt???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook