Ga naar hoofdinhoud

Rhino op CSI Lier

Bij een paard dat afgelopen weekend deelnam aan CSI Lier is rhino vastgesteld. Het gaat om een paard van een ruiter uit Oekraïne dat op zaterdag 18 februari symptomen van EHV vertoonde. Het paard werd onmiddellijk geïsoleerd en er is een swap genomen. Zondagochtend was het paard veel beter en is het vertrokken naar zijn thuisstal in Duitsland samen met nog vier andere paarden van diezelfde Duitse stal. Op maandagavond 20 februari is de uitslag van de swap ontvangen en daaruit blijkt dat het om EHV-1 gaat.

De volgende maatregelen zijn ondertussen genomen:

  • De 26 overige paarden van het stallencomplex waar het ene paard zich bevond in Lier zijn geblokkeerd in de FEI-database. Na een procedure van negatieve swaptesten over een vaste periode zullen ze gedeblokkeerd kunnen worden.
  • De FEI gaat communiceren met de verantwoordelijken van de paarden die week 1 en 2 aanwezig waren in Lier met de vraag om hun paarden extra op te volgen.
  • Het OC heeft alle mogelijke maatregelen al genomen om de stallen volgens de regels te ontsmetten.
  • De FEI heeft een veterinary delegate aangeduid die ter plaatse gaat kijken of alles veilig is voor de volgende wedstrijd.

Volgens Paardensport Vlaanderen is er door alle betrokken partijen snel en accuraat gereageerd. Samen met de FEI worden nu alle veiligheidsprotocollen opgevolgd.

Bron: Paardensport Vlaanderen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.