Ga naar hoofdinhoud

Universiteit Utrecht zoekt overleden veulens voor wervelkolom onderzoek

Fokkerij
Foto Lonneke Ruesink
De Universiteitskliniek voor Paarden van de Universiteit Utrecht is op zoek naar overleden veulens voor wervelkolom onderzoek. Het doel van het onderzoek is om met behulp van een multidisciplinaire aanpak (onder andere beeldvorming en pathologie) te zien welke afwijkingen al op veulenleeftijd worden aangetroffen, om die op latere leeftijd beter te begrijpen.

De onderzoekers hopen dat het onderzoek bijdraagt aan een betere therapie voor en uiteindelijk ook een adequatere preventie van wervelkolomaandoeningen bij het paard. “Mocht u onverhoopt geconfronteerd worden met een overleden veulen (jonger dan een jaar), dan kunt u dag en nacht bellen naar de Universiteitskliniek voor Paarden: 030-2531111. Uw medewerking wordt ten zeerste op prijs gesteld”, aldus dr. Wim Back van de faculteit diergeneeskunde.

Bron: Horses

Eén reactie op “Universiteit Utrecht zoekt overleden veulens voor wervelkolom onderzoek

  • Marian Raven

    Laten we hopen dat ze het effect van de chip op de omliggende weefsels ook onderzoeken, op dezelfde wijze als in Duitsland is gedaan. Ik ben benieuwd of ze dan ook bij alle veulens grote aantallen verschillende ontstekingscellen tegenkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.