Ga naar hoofdinhoud

Jacques Verkerk aan de slag bij KFPS

Jacques Verkerk

Jacques Verkerk, die jaren lang werkzaam was bij het KWPN, heeft een nieuwe uitdaging gevonden bij het Friezenstamboek. In zijn nieuwe functie bij het KFPS zal hij verantwoordelijk zijn voor de keuringen en opleidingen. "Mijn passie ligt heel sterk in de paardenfokkerij en in het beoordelen van paarden.", vertelt Verkerk die ook een rol vervult bij het New Forest stamboek.

Tot 2009 was Jacques Verkerk werkzaam bij het KWPN, maar zijn werkzaamheden als inspecteur en redacteur van ‘In de Strengen’ werden beëindigd vanwege een verschil van inzicht. Drie jaar later ging Verkerk aan de slag voor de KNHS als persvoorlichter. De laatste jaren werkte hij als zelfstandige in de dienstverlening in de hippische sector en als hippisch journalist.

KWPN, New Forest, Friezen

Jacques Verkerk gaat zich nu na de KWPN’ers en New Forest-pony’s ook met Friezen bezighouden.  “Mijn passie ligt heel sterk in de paardenfokkerij en in het beoordelen van paarden. Om hier vanuit een frisse blik impulsen te geven aan de fokkerij van Friese paarden, beschouw ik als een prachtige nieuwe uitdaging”, motiveert Verkerk zijn keuze. In deze nieuwe functie binnen het stamboek, zal hij vanuit de organisatie de KFPS-inspectie en -jury gaan aansturen. Hij zal zich verder bezig gaan houden met het verder professionaliseren van de juryopleidingen.

Content met Verkerk

Jacques Verkerk gaat samen met Ids Hellinga, Nynke Bakker en Marijke Akkerman deel uitmaken van het managementteam van het KFPS. “We zijn bijzonder content dat we met Jacques Verkerk iemand met zoveel kennis en ervaring ten aanzien van het beoordelen van paarden kunnen toevoegen aan ons team. Met hem beogen we de keuringen en het opleidingstraject van juryleden verder naar een hoger plan te brengen.”, zegt stamboekdirecteur Ids Hellinga. Verkerk begint in augustus met zijn nieuwe baan.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KFPS

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook