Ga naar hoofdinhoud

Man laat paard achter voor nieuwe huurder

De huurders van een huis in Eeklo keken vreemd op toen ze hun nieuwe huis wilden betrekken. Bij aankomst troffen ze drie honden en een pony aan. Deze waren weken daarvoor achtergelaten door de vorige huurder. Tegen de 33-jarige voormalige huurder is een boete en een houdverbod voor paarden en honden aangevraagd. Over een maand volgt uitspraak van de rechter.  

Volgens de voormalige huurder was met de nieuwe huurders afgesproken om de drie honden en de pony over te nemen, maar die ontkennen dat. “Hij zei bovendien aan de politie dat hij de dieren zou ophalen, maar had dat veertien dagen later nog niet gedaan”, zei de procureur gisteren in de rechtbank van Gent. Het is niet voor het eerst dat de man vanwege dierverwaarlozing in aanraking komt met politie. Ook in 2010 en 2012 waren er soortgelijke problemen.

In 2012 trof de politie al eens een hond in zeer slechte omstandigheden aan bij de man. Het uitgemergelde dier zat zonder water of voedsel opgesloten in een hok vol met uitwerpselen. En ook in 2010 waren er al vaststellingen van dierenverwaarlozing. “Hij is geen dierenbeul’, aldus de advocaat van de man. “Hij won zelfs al prijzen met zijn paarden. Dat hij die drie honden achtergelaten zou hebben, klopt niet. Maar door bepaalde omstandigheden is de verzorging van zijn dieren niet altijd optimaal. Dat geeft hij wel toe.”

Bron: Nieuwsblad.be

2 reacties op “Man laat paard achter voor nieuwe huurder

  • tineke

    Diep triest!

  • eddy crul

    En zoals gewoonlijk in België maakt de advocaat er een klucht van door bullshit uit te kramen.
    “Hij won zelfs al prijzen met zijn paarden.”Wat in hemelsnaam heeft dit te zien met de vastgestelde feiten.Die man zal er heel waarschijnlijk vanaf komen met een vermaning en kan dan rustig verder zijn gang gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.