Ga naar hoofdinhoud

Millennium dankt succes aan de kansen die hij kreeg

Millennium (v. Easy Game), hier nog onder Kristina Sprehe

Trakehners waren ‘hot’ in het najaar van 2010. Totilas vierde zijn hoogtijdagen en diens vader Gribaldi overleed in het voorjaar van datzelfde jaar. De banken zaten vol op de Trakehner hengstenkeuring in Neumünster: iedereen was op zoek naar de nieuwe Totilas en Gribaldi-nakomelingen waren een schaars goed geworden. Grof geld werd in de veiling betaald voor de jonge hengst Millennium, een zoon van Easy Game. Misschien wel de nieuwe Totilas…

De kampioenssjerp op de Trakehner hengstenkeuring was in 2010 voor Imhotep, een directe zoon van Gribaldi die voor 300.000 euro verkocht werd. Op de tweede plaats zette de jury His Time, die voor 180.000 euro onder de hamer kwam.

Albert Sprehe – chef bij Gestüt Sprehe – had zijn zinnen echter gezet op de opvallend bewegende nummer drie van de keuring. Hij sloeg de handen ineen met Matthias Görbert – directeur van het Landgestüt Moritzburg – om deze Gribaldi-kleinzoon aan te kunnen schaffen.

Voor 320.000 euro kochten Sprehe en Görbert de hengst Millennium en van die investering hebben ze tot op de dag van vandaag nog geen seconde spijt gehad.

De aankoop van Millennium was een schot in de roos. De Trakehner hype was ook in 2011 nog volop aan de gang en fokkers stonden in de rij om hun merries te insemineren met sperma van de zwartbruine Trakehner belofte. Millennium dekte in zijn eerste dekjaar maar liefst 320 merries.
In 2014 zette Millennium zich in één klap op de kaart met zijn nafok. Op de Trakehner hengstenkeuring leverde hij de overtuigende kampioen, Sir Sansibar, die voor 300.000 euro werd verkocht. Daarnaast werden er nog eens twee zonen van de hengst goedgekeurd.

Op de andere grote Duitse hengstenkeuringen kwamen daar nog vijf hengsten bij, waaronder de Oldenburger kampioen Morricone, die voor 775.000 euro van eigenaar wisselde.

Grand Prix-amazone Kristina Sprehe zit sinds kort in het zadel van Millennium en is enthousiast over de hengst. “Millennium is extreem getalenteerd. Ik doe het rustig aan met hem, maar hij biedt al heel veel aan. Zelden zat ik op zo’n elastische hengst.”

Lees het hele artikel in de Paardenkrant online

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Millennium dankt succes aan de kansen die hij kreeg

 • Heleen Cramer

  He, he, de wereld komt er eindelijk eens achter hoe goed Trakehners zijn.
  Millennium heeft zeker alle kansen gehad omdat hij op zo’n top hengstenstation terecht kwam. Helaas valt dat voordeel niet iedere gekeurde hengst ten deel.
  Maar Millenium is vooral het resultaat van een meer dan 3,5 eeuw(!) fokkerij en heeft zelf een meer dan uitstekend pedigree waarin zowel tophengst Gribaldi voor komt als een der beste merries ooit, Evita (v. Schwadroneur x Canon Row xx).
  Niet alleen vererft deze hengst een fantastisch bewegingsmechanisme, ook lijken zijn kinderen erg aangenaam in temperament. Dat belooft wat voor de toekomst!
  Genieten en nu maar hopen dat ze in goede handen ( lees: geen rollkür) terecht komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook