Ga naar hoofdinhoud

Openbaar ministerie gaat zaak Totilas onderzoeken

Het openbaar ministerie in Frankfurt neemt de strafklacht van de dierenrechtorganisatie PETA tegen het team rondom Totilas toch in behandeling. Met deze ontwikkeling hadden niet veel Duitse paardenmensen rekening gehouden.

De zaak Totilas wordt onderzocht na een positief advies van de dierenbescherming in de deelstaat Hessen. De omstandigheden waaronder Totilas (en daarmee veel andere paarden) worden gehouden zullen nu door een deskundige worden getoetst.

Als dekhengst waarvan sperma voor internationale verzending wordt gewonnen krijgt Totilas geen gelegenheid tot weidegang. Daarom heeft hij een extra grote stal tot zijn beschikking.

De PETA-aanklacht is gericht tegen de eigenaren Ann Kathrin Linsenhoff en Paul Schockemöhle, ruiter Matthias-Alexander Rath en diens vader en trainer Klaus-Martin Rath. De laatste maakt zich geen zorgen. “Totilas staat als dekhengst onder voortdurende controle van de veterinaire dienst, er zijn nooit problemen geweest.”

Bron: Horses.nl

 

5 reacties op “Openbaar ministerie gaat zaak Totilas onderzoeken

 • h nijboer

  als je ziet wat het kost om zo een paard te verzorgen zal dit toch wel niet ten nadelen zijn van het dier laten ze is kijken naar al die ouderen die in de kou staan en daar een rechtzaak voor beginnen voordat dieren nog beter verzorgd moeten worden dan mensen.

 • E.Nelson

  Mensen hoor je te verzorgen en te huisvesten als MENS!
  Dieren hoor je te verzorgen en te huisvesten alszijnde hun natuurlijke behoeften!
  Beide uiteraard met respect!

  Paarden in deze zijn KUDDE dieren, dus behoren niet in een Box ALLEEN!
  Paarden horen te bewegen en interactie te hebben met elkaar, dat kan niet alleen in een box!

  Paarden kunnen heel goed buiten in de kou, mits daar een droge schuilplaats is en voldoende hooi om te verbranding, wat warmte geeft, op gang te houden. Voldoende ruimte voor de beweging.

  Dat Totilas goede “menselijke” verzorging krijgt…lijkt mij een inkoppertje…het draaid om Geld! Overigens een menselijktrekje… Als je naar het wezen Paard kijk, zal Totilas zelf hele andere behoeften hebben, dan die grote schone stal en een korte glimmende vacht zonder strootje erin.
  Maar..omdat hij geld opbrengt wordt er alles aangedaan om hem op peil te houden en wordt er geen enkele risico genomen op lichamelijke gebreken…omdat de Mens hier beter van wordt. Het paard is allang geen paard meer…In en In triest! Wij moeten ons ervan bewust zijn dat Wij paarden willen houden, een Paard zal echt niet uit zichzelf voor de Mens gekozen hebben..

  Dus JA…Behandel en huisvest een paard op zijn behoefte!

 • E.engelen

  @E. Nelson,
  Lees nogmaals wat je schrijft!
  Zoals jij het voorstelt, zoals vroeger? Op de prairie?
  Die hebben we hier niet!
  Zie je het al voor je (dek)hengsten bijelkaar in de wei, of samen met merrie’s?
  Ruinen mag volgens jou natuurlijk ook niet!
  Denk eens na!!!
  Je moet geen appels met peren vergelijken!

 • G. Planken

  Wat een ongelofelijke onzin dit ! Van het begin af aan hebben Alexander en Totilas geen kansen gekregen omdat iedereen die aan de kant staat het beter weet. Laat de dierenbescherming zich in vredesnaam bezighouden met paarden die ondervoed zijn,geen water krijgen, veel te lange hoeven hebben, hoefbevangen zijn, vergroeit zijn, in hun eigen uitwerpselen staan weken lang, in de modder en het water staan, geslagen worden en niet begrepen worden, enz….
  Totilas staat lekker warm op stal, krijgt zijn voer op tijd, zijn stal wordt schoongemaakt, de mensen die ermee omgaan zijn paardenmensen die best snappen hoe het allemaal werkt. Er zijn nog steeds legio paarden die maanden lang op stand staan i.p.v. een ruime box.
  Hou eens op met oordelen en geef iedereen een kans, dat zou je toch zelf ook willen……

 • Meta van Oosten-Nieuwenhuyzen

  Quote uit bovenstaand artikel: “Als dekhengst waarvan sperma voor internationale verzending wordt gewonnen krijgt Totilas geen gelegenheid tot weidegang. Daarom heeft hij een extra grote stal tot zijn beschikking.”
  Tja…dan had je maar geen internationaal dekhengst moeten worden joh…het is het één of het ander..trouwens…wat denk je dat al dat zaagsel kost?!

  Nee mensen, het blijft triest voor dit prachtige trotse dier wat getoond heeft graag en op het voor mensenbegrippen allerhoogste niveau te willen werken voor een mens …nu lijkt het meer op dwangarbeid en eenzame opsluiting,terwijl ook /juist de hengst een groepsdier is ,die pas goed in zijn vel zit als hij enkele uren per dag soortgenoten ziet en ruikt,dat hij even lekker kan rollen ,bokken,trots briesen naar de rest en hinniken naar soortgenoten(converseren)en wat een paard het liefst doet en wat het gezondst is GRAS GRAZEN , proeven en verteren.Eenzame opsluiting maakt dieren somber en depressief,ze gaan vreemd gedrag vertonen op de lange duur.En elke dag één of wellicht twee verplichte nummertjes in wie weet welke onnatuurlijke omstandigheden….
  Het heeft ALLES te maken met passie voor geld,roem en status van de mens voor zolang het dier het volhoud.
  Such a shame!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.