Ga naar hoofdinhoud

Sisther de Jeu-embryo op Eliteveiling Borculo

Eerder deze week werd bekend dat er met succes vijf embryo’s uit de Grand Prix-merrie Sisther de Jeu zijn gespoeld en nu blijkt dat één van die embryo’s op de Eliteveiling Borculo geveild zal worden. Het betreft een embryo van de tophengst Jazz.


Behalve de Sisther de Jeu-embryo worden er nog twee ongeboren veulens geveild in Borculo. Zo zal er een Quick Star-embryo uit een Calvaro Z-moeder geveild worden, die op haar beurt een dochter is van O-Contendra DL (v. Contender), de volle zus van de tophengst Contendro I en halfzus van Caretano Z. Ook wordt er een embryo geveild van L’Arc de Triomphe (v. Landor S) uit de merrie Telysette K. De moeder van deze embryo is niemand minder dan de volle zus van het springfenomeen Big Star (v. Quick Star).

Bestuurslid Jan Breukink beschouwt deze embryo’s als een uitgelezen kans voor kopers om iets bijzonders aan te schaffen: ’’Er is nu al veel belangstelling voor deze drie embryo’s. En ik begrijp wel waarom. Big Star is momenteel het beste springpaard van de wereld. Van zijn vader Quick Star en zijn volle zus Telysette K bieden we embryo’s aan. Heel speciaal is natuurlijk het embryo van Jazz en Sisther de Jeu. Deze twee toppers uit de fokkerij van Huub en Tiny van Helvoirt, waar we als Eliteveiling jaren een hele fijne samenwerking mee hadden, leveren ongetwijfeld een bijzonder dressuurtalent.”

Bron: Horses / Eliteveiling Borculo

2 reacties op “Sisther de Jeu-embryo op Eliteveiling Borculo

  • Janssen

    Emmy de jeu in de selectiecommissie van Borculo en zie de lijst van geselecteerde veulens. Toch raar dat je zelf in de commissie zit en je eigen veulens kunt selecteren.

  • Ypke

    Ja dag, het is dan ook wel te begrijpen dat die veulens/embryo’s geselecteerd worden.
    Wie wil er nu geen nakomeling uit haar lijn?
    Het is inderdaad wel zo, maar als ik in de commissie zat zou mijn veulen zeker niet geselecteerd worden hoor. In elk geval niet voor Borculo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook