Ga naar hoofdinhoud

Engie Kwakkel: ‘De smaak te pakken’

Engie Kwakkel, hier met Custom Zadels Anoraline.

Gisteren won Joyce Heutink nog de Prix St. Georges op de selectiewedstrijd in Tolbert, vandaag stuurde ze deze Gaudi Vita (v. Apache) naar 69,706% in de Prix St. Georges en 67,279% in de Intermediaire I op Hippisch Geesteren. Daarmee was de amazone tweemaal de beste. Gabriëlle Rensink was met haar Edson (v. Winningmood) goed voor 68,750% en eiste de tweede stek op, vlak voor Engie Kwakkel en Custom Zadels Eyecatcher (v. Uphill).

Kwakkel is de laatste tijd goed onderweg met haar Custom Zadels Eyecatcher. “Hij heeft nog niet heel veel grote wedstrijden gelopen, dus Eyecatcher vond het behoorlijk spannend in Geesteren”, begint de amazone haar verhaal. “Toch was ik dik tevreden, hij liep alles aardig goed door. Eén keer was hij bij de C wat aan het kijken sprong hij de wissel te laat.”

Smaak te pakken

Het plan van Kwakkel is om de Uphill-zoon de komende tijd vaak mee te nemen op concours. “Vorige week liep hij heel goed in Emmeloord en nu weer. Volgende week gaat hij mee naar Exloo en ik hoop dat hij er zo steeds wat meer geroutineerd in raakt.” De amazone had zich bewust niet ingeschreven voor één van de selectiewedstrijden van gisteren, maar denkt er inmiddels over de volgende twee wel te rijden. “Dat was in de eerste instantie niet de planning, maar hij heeft de smaak zo te pakken dat ik dat serieus overweeg.”

Twijfels

Kwakkel reed eerder al in de Grand Prix en hoopt daar ook in te slagen met Custom Zadels Eyecatcher. “Eigenlijk had ik bij deze altijd zoiets van: hij galoppeert zo groot, die gaat nooit eners springen. Toen hij me er eenmaal mee verraste dat hij dat wel kon, had ik mijn twijfels bij de piaffe en passage. Maar ook dat ging hij doen. Het is zo’n leuk paard waar ik iedere dag weer blij van af stap. Misschien dat de overstap aan het eind van dit jaar gaat lukken.”

Ammeling op plaats twee

In de Inter I reed de Duitse amazone Karin Ammeling 64,044% met de Belissimo M-nazaat Bonnie Blue en eindigde daarmee op plaats twee. Frank Hosmar vervolledigde de top drie door Alphaville N.O.P. naar 62,794% te rijden.

Penterman naar duidelijk ZZ-Zwaar winst

In de ZZ-Zwaar op Hippisch Geesteren bleven echte topscores uit. De eerste proef werd overtuigend en onomstreden gewonnen door Esther Penterman en de Oscar-zoon Boyfriend met 68,429%, waarmee ze een gat van van ruim vier procent sloeg naar Sabrina van der Goes en Collin d’Equisage (v. Sandreo). Judith Ribbels eiste de derde prijs op door de Bordeaux-dochter Galina naar 63,786% te sturen.

Matige resultaten in tweede proef

In de tweede proef nam slechts één jurylid plaats om de zestien deelnemers te jureren. Daarvan kwam slechts een handjevol met 60% of meer de ring uit. Van der Goes liet volgens Marlon van Wissen de beste proef zien en werd beloond met 61,571%. Dennis Schurink met Wonder Lady (v. Parcival) en Robin Blok met Custom Zadels Tobias (v. Jazz) – het voormalig Grand Prix-paard van Jan Pieter Weenink – kwamen beide met exact 61,00% de ring uit en deelden de tweede plaats.

Lees ook: Nars Gottmer: ‘Rijden op ontspanning pakte goed uit’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook