Ga naar hoofdinhoud

FEI onderzoekt rol jurylid Fouarge in topscore Merkulova

Inessa Merkulova en Mister X Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De FEI gaat een onderzoek instellen naar de totstandkoming van de monsterscore van de Russin Inessa Merkulova tijdens de Olympische kwalificatie wedstrijd in Moskou. Merkulova reed hier in de Grand Prix een monsterscore van 82.24% bij elkaar. Nu zijn er foto’s opgedoken waarop te zien is dat het Nederlandse jurylid Ghislain Fouarge de Russische combinatie vier maanden voor aanvang van de wedstrijd traint. Fouarge was gedurende de wedstrijd jurylid en gaf de combinatie 82.600% voor hun optreden.  

De betreffende foto zou vier maanden geleden genomen zijn tijdens een bezoek van Fouarge aan het stallencomplex van Merkulova. Het vijfsterren FEI jurylid en voormalig algemeen FEI juryvoorzitter is vaker in Rusland om clinics te geven. De Russische amazone was al verzekerd van een startbewijs voor de Spelen in Rio doordat zij zowel in de open rankings als de geografische ranking bovenaan stond.

Volgens de regels van de FEI mag een jurylid niet meer dan drie dagen per jaar een combinatie trainen en deze vervolgens jureren. “De FEI is op de hoogte gebracht van de resultaten en zal deze volgende week met het dressuurcomité bespreken”, aldus een woordvoerder van de FEI.

Bekijk hieronder de proef van Merkulova:

Bron: Dressage-news

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

10 reacties op “FEI onderzoekt rol jurylid Fouarge in topscore Merkulova

 • Nicole

  ben niet eens verder gekomen dan haar drafgedeelte… pff ze kan niet eens zitten. Ze zeggen wel dat paarden headshakers zijn maar zij kan er ook wat van LOL Kan me niet voorstellen dat zo’n proef ruim 82% waard kan zijn. Jammer van het paard want lijkt een heel goed dier.

 • Lino Grillo

  onvoorstelbaar!!! dat dit uberhaupt kan, kom maar bij mij lessen , kost je wel een flinke duit, maar dan zal ik zorgen dat je een flinke score krijgt, pure belangenverstrengeling, komt helaas te veel voor!!!!!!
  De redactie heeft een onnodig grievende passage uit deze reactie verwijderd.

 • Arie

  Wat een grote broek heeft Grillo aan, en wat een grote woorden en beschuldigingen! We zullen eerst even het onderzoek moeten afwachten voordat er sowieso iets over te zeggen valt.

 • Ben Verheij

  Ik vind ook dat U wel erg kort door de bocht gaat mevr. Grillo. U veroordeelt iemand op een artikel dat zeer summiere en wellicht onvolledige informatie geeft. Als je het artikel héél goed leest zou er wel eens wel sprake kunnen zijn van een volledig onterechte storm in een glas water. Iemand zó snel veroordelen die een tot nu onkreukbare reputatie heeft is dus op zijn minst ongenuanceerd te noemen.

 • Glenn V

  Geen evenwicht in draf, ongelijke passage, achterbeengebruik is vergelijkbaar met dat van Totilas en stond op het einde van de proef (alweer net als Totilas) op 3 benen. Als er geen corruptie in het spel is, mogen deze juryleden wegens incompetentie geschorst worden.

 • eddy crul

  Ik heb mezelf geforceerd de ganse video uit te kijken.Besluit:Een karikatuur op een goed paard. vr gr EC

 • Henriette

  Ook maar even gekeken…. Kreeg er wel tranen van in mn ogrn, maar andere dan bij Totilas/Gal! Vloeiend rijden is het bepaad niet. Jammer dat de jury dit zo hoog punt.

 • Lisanne

  Dit is natuurlijk over duidelijk. Iedereen ziet dat dit geen proef van 82 is! Deze protocollen moeten openbaar worden gemaakt en alle 5 de juryleden zich verantwoorden hoe ze aan dit punten aantal komen! Wat een verschrikkelijk domme actie dat dhr fouarge hier aan mee werkt per direct schorsen met ze vijfsterren jury. En dit soort jury s horen niet persoonlijke clinics te geven om ze vervolgens te gaan jureren en dat weet meneer fouarge vast zelf heeeeeel goed a la mevrouw Withages des tijd voor brazilie! Einde jurylid carierre is de beste manier om deze praktijken aan te pakken.
  De redactie heeft enkele ongefundeerde aantijgingen uit deze reactie verwijderd.

 • Karin

  Wat een ophef weer over een dressuurproef ! Er worden wel vaker proeven overgewaardeerd. Dhr. Fouarge zat hier vast niet alleen te jureren dus waaron zou hij deze amazone extra hoog waarderen. Deze amazone was toch al gekwalificeerd dus heeft dit echt niet nodig. Dus zo slecht zal ze ook niet zijn. Afkraken kunnen we iedereen wel.

 • Han Coolen

  ff het verhaal compleet maken..
  ————–
  Vijfsterren jurylid Ghislain Fouarge is door de FEI vrijgesproken van alle beschuldigingen in een aanklacht omtrent de jurering van Inessa Merkulova. Frank Kemperman, voorzitter van het FEI-dressuurcomité, had vanochtend contact met Fouarge om mee te delen dat zijn naam van alle blaam is gezuiverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook