Ga naar hoofdinhoud

FN: ‘Ruiters nooit verboden om bij bepaalde trainers te trainen’

Exclusief
Anky van Grunsven besloot vanmorgen in De Telegraaf niet langer te zwijgen. In haar column liet ze - weliswaar zonder de naam van Sönke Rothenberger te laten vallen – weten dat de DOKR (de topsport-afdeling van de Duitse paardensportkoepel, de FN) Rothenberger voor de keuze had gesteld: of stoppen met trainen bij Anky of geen Olympische Spelen. 

Sönke Lauterbach, secretaris-generaal van de FN, reageert op de aantijging. “Wij hebben ruiters nooit verboden om bij bepaalde trainers te trainen”, vertelt de FN-chef. “Wel hebben we eind 2015 de selectiecriteria voor kampioenschappen aangescherpt. In die criteria werd toen onder andere opgenomen dat ruiters moeten trainen volgens het Duitse systeem van africhten en rijden. Dat systeem hebben we ook vastgelegd bij de FN.”

Eigen keuze

Volgens Lauterbach was de keuze om te stoppen met trainen bij Anky een keuze van Rothenberger zelf. “Bij mijn weten is Sönke gestopt met trainen bij Anky omdat hij niet langer in Nederland was. Hij heeft bij haar getraind toen hij een semester in Nederland studeerde.”

Niet bereikbaar

Familie Rothenberger was nog niet voor commentaar bereikbaar.

Lees volgende week meer in Paardenkrant-Horses.nl. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.