Ga naar hoofdinhoud

Isabell Werth wint ook met Emilio

Isabell Werth en EmilioFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In Gothenburg kwam de overwinning van de FEI wereldbeker dressuur in handen van Isabell Werth en Emilio. Met een score van 81,08% bleven ze ruim voor op hun concurrentie en was de combinatie bij alle juryleden de onbetwiste winnaar. Lange tijd leek het een volledig Duitse top drie te worden, maar Patrik Kittel stak daar als laatste starter een sportief stokje voor.

Werth won vorig jaar met de elfjarige nakomeling van Ehrenpreis eerder zowel de Grand Prix als de Spécial in Stuttgart, na een wedstrijdpauze. Eerder in 2016 liep Emilio ook al naar een score rond de 80% in de Spécial.

Zwanger

Patrik Kittel en de eveneens elfjarige ruin Delaunay (v. Dr. Doolittle) reden naar het tweede resultaat en noteerden een score van 75,14%. De sympathieke Zweed bleef hiermee voor op de zwangere Jessica von Bredow-Werndl, die in augustus haar kindje verwacht. In het zadel van de KWPN-gefokte Gribaldi-zoon Unee BB reed de Duitse combinatie naar een score van 74,50% waarmee ze derde werden. Fabienne Lütkemeier reed met D’Agostino FRH (v. De Niro) naar 74,18% en verwees de Zweedse Paulinda Friberg en de merrie Di Lapponia T (v. Donnerhall) naar de vijfde plaats

Beste Nederlandse combinatie

Katja Gevers en de inmiddels zeventienjarige Thriller (v. Gribaldi) reisden ook af naar Gothenburg en kwalificeerden zich met een score van 68,42% voor de kür en eindigden hiermee op de zevende plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Isabell Werth wint ook met Emilio

  • Renee

    Ik stel voor dat Isabelle Werth gewoon tot een apart land verklaard wordt.
    Kan ze haar eigen topteam vormen en dan gewoon dik goud winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook