Ga naar hoofdinhoud

‘Mei Grand Prix nei Grand Prix’ start nieuw project

MGPNGP-amazone Kim Jacobi en Apres Minuit

Vorig jaar startte KNHS Regio Friesland en KWPN Regio Fryslan het project 'Mei Grand Prix nei Grand Prix'. Met dit plan proberen ze talentvolle Friese ruiters en amazones met hun kwaliteitsvolle paarden naar het hoogste niveau te helpen. Nu slaan ze ook de handen ineen om een nieuw project te starten: 'Mei Grand Prix nei Grand Prix Junior'.

Beide projecten moeten de Friese paardensport naar een hoger plan tillen en deze sleutel is gevonden in het aantrekken van een topinstructeur en financiële ondersteuning. Voor 25 september kunnen Friese ruiters zich aanmelden voor de selectie als zij tussen de 12 en 25 jaar oud zijn, een pony in de cat. DE of een KWPN-paard hebben, minimaal M1 geklasseerd zijn en motivatie hebben om verder te komen in de sport.

Bij het eerste project kregen circa vijf combinaties de kans om in vier jaar tijd opgeleid te worden tot Grand Prix-niveau. Laura Zwart met Horses2fly Zandokan SMH (v. Rousseau), Ivonne Lawrence met Horses2fly DGZ Corazon (v. Johnson), Linda van der Hauw met Horses2fly Tiadette (v. Gribaldi), Rensche de Haan met Horses2fly V-Power HH (v. Ronaldo) en Kim Jacobi met Horses2fly Après Minuit (v. Prestige VDL) zijn momenteel de geselecteerden. Alex van Silfhout verzorgt de lessen en diverse sponsors en hoofdsponsor Horses2fly maken dit mogelijk.

Klik hier voor meer informatie.

Bron: Mei Grand Prix nei Grand Prix

Eén reactie op “‘Mei Grand Prix nei Grand Prix’ start nieuw project

  • Martina

    SERIEUS ? Hebben de Friezen dan een achterstand in vergelijking met de “rest” van Nederland ?? Wonen ze niet meer in dit land en moeten ze zich nu zelf redden ??? En krijgen we nu straks misschien zoiets in elke provincie ?? Want de KNHS is niets te gek !!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook