Ga naar hoofdinhoud

Military Boekelo: Alice Naber-Lozeman nipt binnen top 25

Alice Naber-Lozeman hier met ACSI Peter Parker Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Verdeeld over twee dagen verschenen 84 eventingruiters in de dressuurbaan van Military Boekelo en vandaag werd bekend dat de beste score uiteindelijk is neergezet door de Nieuw-Zeelandse Jonelle Price. De amazone noteerde slechts 34,10 strafpunten en gaat individueel nu aan de leiding. Het lukte Nederlands kampioene Alice Naber-Lozeman net om binnen de top 25 te eindigen. Bondscoach Martin Lips' team, dat meestrijdt in de Nations Cup-finale, heeft momenteel de achtste positie ingenomen.

Niemand kon de score van Price en de KWPN gefokte Cloud Dancer (v. San Remo) kloppen. Het dichtst in de buurt kwamen Duitse Bettina Hoy en Seigneur Medicott (v. Seigneur d’Alleray xx) met 37,60 strafpunten, gevolgd door Britse Pippa Funell en Billy the Biz (v. Cevin Z) die 38,90 strafpunten noteerden. Australiër Andrew Hoy bezette met Cheeky Calimbo (v. Contendro I) de vierde plaats met 40,30 strafpunten. Nicola Wilson met KWPN’er Bulana (v. Tygo) en Christopher Burton met Monarchs Exclusive (v. Bazaar’s Exclusive) maakten de top vijf compleet door ex aequo te eindigen met 41,30 strafpunten.

Teleurstelling voor Nederlands kampioene

Tien landen strijden tegen elkaar in de Nations Cup-finale. Met 123,40 strafpunten staat Australië voorlopig bovenaan. Nieuw-Zeeland volgt met 124,70 strafpunten en Frankrijk maakt met 135 strafpunten de top drie af. Alice Naber-Lozeman, Tim Lips, Andrew Heffernan en Merel Blom kwamen uit voor Oranje. Nederlands kampioene Naber-Lozeman en ACSI Peter Parker (v. I’m Supposin xx) waren de beste met een gedeelde 25-ste plaats. Zij gaan ook aan de leiding in het Nederlands kampioenschap.

Naber is na afloop wel teleurgesteld. “Ik had wat meer punten verwacht. Op het EK maakte ik twee behoorlijke fouten en toen had ik bijna dezelfde punten, voor mijn gevoel was het echt een goede proef.”

Andrew Heffernan werd met Millthyme Corolla (v. Millthyme Cappuccino) 31-ste en Merel Blom pakte met Chiccolino (v. Chico’s Boy) de 66-ste plek. Tim Lips werd met Brent (v. Phin Phin) het wegstreepresultaat. Individueel startte Lips Concrex Vakarlos (v. Indoctro) en het duo ontving 46,80 strafpunten. Eef Hamers en Capri van ’t Gestelhof (v. Turbo van ’t Gestelhof) noteerden 59,60 strafpunten.

Bondscoach dressuur Wim Ernes was ook in Boekelo om de eventers te helpen. “De punten van Alice vielen mij ook iets tegen, het was één van haar beste proeven van dit jaar. Over het geheel ben ik tevreden met de prestaties van de Nederlanders. Je ziet dat ze steeds beter gaan rijden in de proef. Wat ze op het voorterrein laten zien, komt er in de ring steeds beter uit. Dat is voor volgend jaar in Rio, als we daar met onze beste paarden zijn, natuurlijk belangrijk.”

Bekijk hier alle dressuuruitslagen.

Bron: Horses

2 reacties op “Military Boekelo: Alice Naber-Lozeman nipt binnen top 25

 • liesbeth Dekker

  In de nieuwsbrief staat dat Jonelle Price vandaag de hoogste score neerzette in de dressuur. Zij kwam echter gisteren al aan de start. Verder scoorde Tim Lips met Vakarlos geen 46,80 punten, maar 536,5. Dit is omgerekend 46,80 STRAFpunten. Zo scoorde Eef Hamers geen 59,6 punten, maar incasseerde hij 59,6 strafpunten. Zijn dressuurproef werd beoordeeld met 60,26%.

 • Kiki van Oosterzee

  Beste Liesbeth,

  Dat klopt. Vandaag werd wel bekend dat Jonelle Price nu definitief het dressuuronderdeel gewonnen heeft en aan de leiding gaat in het klassement. Ik heb de tekst aangepast om verwarring te voorkomen.

  Ook heeft u het bij het rechte eind dat het hier om strafpunten gaat. Dit onderscheid staat duidelijk vermeld op de uitslagenlijst en hiervan ben ik mij zeker bewust. Toch begrijp ik goed dat dit wederom wat verwarring schept, gezien ik enkele keren slechts sprak over punten en ‘straf’ daar niet altijd aan toevoegde. Het is inmiddels aangepast.

  Met vriendelijke groet,

  Kiki van Oosterzee

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook