Ga naar hoofdinhoud

Twintigste Grand Prix-paard uit Hexagon-fokkerij

Thamar Zweistra hier met Denzel ©Paardenkrant/Melanie Brevink - van Dijk

Thamar Zweistra reed zondag het twintigste Grand Prix-paard uit de fokkerij van Leunus van Lieren de dressuurring binnen. Ook voor Zweistra is Hexagons Certainty het twintigste paard dat ze in de zwaarste klasse uitbrengt. In Velddriel debuteerde Thamar met de zoon van Briar in de Grand Prix.

Thamar Zweistra bracht op haar 18e jaar haar eerste paard uit in de GP, dat deed zij met de onlangs overleden ‘master’ Kyrain. Indertijd was zij de jongste Grand Prix-amazone van Nederland. In de periode die volgde bracht Thamar nog eens 19 paarden uit op Grand Prix-niveau.

Met uitzondering van Ortello, Truppa, Whoopy en Vinegra waren en zijn dit allemaal fokproducten van Stal Hexagon. Thamar leidde haar paarden zelf op onder leiding van Leunus van Lieren. Alleen de goedgekeurde hengst Rubiquil, één van haar 20 GP-paarden, werd eerder in de GP uitgebracht door Laurens van Lieren. Het doel van de 33-jarige Zweistra was om nog dit jaar haar 20e Grand Prix-paard te klasseren.

Gezonde werkers

Inmiddels komen 25 Grand Prix-paarden uit de stallen van Leunus van Lieren, 20 ervan heeft de de man uit Schore zelf gefokt. Met de aanschaf van de Doruto-merrie Amanda heeft de Zeeuwse dressuurfokkerij vele jaren geleden een nieuwe dimensie gekregen. Op de vraag wat het geheim van zijn succes is reageert Van Lieren bescheiden: “De paarden uit deze merrielijn willen, zonder uitzondering, allemaal graag voor je werken. Daarnaast zijn ze gezond, wat ook van niet te onderschatten belang is. Indiamanda (moeder van Certainty-red.) is inmiddels 26 jaar oud, maar heeft het beenwerk van een driejarige. De nakomelingen beschikken allemaal over een goed achterbeengebruik en buigen makkelijk in de gewrichten. Daarnaast besteden wij natuurlijk veel aandacht aan het management, met moed maar met verstand rijden is heel belangrijk.”

Bron KWPN Zeeland/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Twintigste Grand Prix-paard uit Hexagon-fokkerij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook