Ga naar hoofdinhoud

VIDEO: Grand Prix-debuut Edward Gal en Glock’s Zonik

Exclusief
Edward Gal met Glock's Zonik. Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
Edward Gal vertelde begin deze maand dat hij dit voorjaar met Glock's Zonik (v. Blue Hors Zack) de overstap naar de Grand Prix in gedachte had. Dat gebeurde vandaag op de Subtopwedstrijd in Kootwijk waar het duo met de topscore van 76,05% een fantastisch debuut maakte op het hoogste niveau. 

De DWB-hengst Zonik maakte enorm veel indruk in de Lichte Tour, waarin hij scores boven de tachtig procent bijeen liep. Op het NK vorig jaar zomer won hij onder Gal met monsterscores de titel. Daarna verscheen het duo niet meer in de ring en werd gewerkt aan de overstap naar het hoogste niveau. Met de score van vandaag is het duidelijk dat de negenjarige zwarte hengst zijn carrière moeiteloos voorzet in de Grand Prix.

Zelfde als thuis

“Vorige week hebben we geoefend op ander terrein en toen besloot ik het te gaan doen”, vertelt Edward over het debuut. “Hier in Kootwijk met allemaal pony’s keek Zonik wel een beetje maar verder was hij niet anders dan thuis.”

Kijken waar je staat

Over de proef was Edward goed te spreken. “Ik ben eigenlijk heel blij en we moeten natuurlijk wat meer ervaring opdoen om alles mooi aan elkaar te rijden. Zonik kan alle oefeningen heel goed en thuis lukt alles. Maar op concours kan je kijken waar je staat. Het heeft nog wat tijd nodig om meer kracht te ontwikkelen en het geheel vloeiender te krijgen.”

Planning

Gal heeft nog geen directe planning voor ogen met Zonik. “Op termijn denk ik wel aan kaderwedstrijden, maar eerst dit maar eens en we kijken hoe het gaat lopen. Hij is natuurlijk pas negen en dit is een mooi begin”, besluit de ruiter na zijn geslaagde rit.

Paardenkrant-Horses.nl was aanwezig en maakte een video van de proef

Alex van Silfhout volgt

Geen enkele combinatie kwam in de buurt van topscore van Edward Gal en Zonik. Desalniettemin reed Alex van Silfhout een fraaie proef met Zep (v. OO Seven), die met 68,90% goed was voor de tweede plaats. Kim Jacobi werd derde met Horses2fly Après Minuit (v. Prestige VDL). De combinatie, die getraind wordt door Van Silfhout, behaalde met 66,70% een nieuwe persoonlijk record in deze klasse.

Kik hier voor de uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Eén reactie op “VIDEO: Grand Prix-debuut Edward Gal en Glock’s Zonik

  • eddy crul

    Edward Gal heeft uiteindelijk ook begrepen dat je voor een correcte gestrekte draf (en ook gallop) niets anders kunt dan versnellen. Met dit paard staat Edward zonder tegenslagen heel vlug terug aan de top.Edward Gal is trouwens de enige idool van de oude Garde waarbij je kan zien dat hij afstapt van de verkeerde dressuurtrend. Met Glock’s Zonik zie je dit overduidelijk.Ik wens deze combinatie veel succes toe. Met een kundige en niet corrupte jury zal dit niet lang meer duren.vr gr EC

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook