10 voor springaanleg OS-kampioen Cavoiro H

Cavoiro H (Casallco x Calido I) - Foto: Equitaris.de

Een 10 voor de aanleg als springpaard. Lang niet alle kampioenshengsten gaat het zo goed af in de verrichtingstesten. Cavoiro H (Casallco x Calido I), de OS-kampioen van 2017, wel. De hengst die vorig jaar voor 160.000 euro eigendom werd van het Landgestüt Celle scoorde een 9,45 gemiddeld op de springonderdelen en daarmee het hoogste van alle springhengsten dit voorjaar.

Naast de 10 voor de aanleg als springpaard (op basis van vrijspringen) waren er topcijfers voor de karakteronderdelen en een 8,5 voor de galop. Zo kwam Cavoiro H op een 9,45 als springgemiddelde. Daarmee was de hengst met afstand de beste springhengst in de 14-dagentest in Neustadt-Dosse.

Cornet, Balou en For Pleasure

Nog drie springhengsten scoorden boven de 8,5 gemiddeld voor de springonderdelen. Bijna een 9 (8,95) gemiddeld was er voor Can Tici (Cornet Obolensky x Canto), die werd geprimeerd op de Holsteiner keuring. De hengst werd in Neumünster niet geveild, dit jaar staat hij ter dekking bij Böckmann. Een 8,73 gemiddeld was er voor Bulgarie (Balou du Rouet x Now or Never M) en een 8,53 werd genoteerd door Forino (For Pleasure x Caretino) van het Holsteiner Verband.

Uitslag

Catalogus

Lees ook:

9,34 voor Schockemöhles Sezuan’s Donnerhall in 14-dagentest

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.