Ga naar hoofdinhoud

90 punten voor Zhivago-dochter High Society met Rom Vermunt

De Pavo Cup-winnaars in Geesteren: Rom Vermunt met High Society (v. Zhivago) en Nicky Snijder met Idefix STH (v. Dorado).
Jurywoordvoerder Gert van den Hoorn kwam superlatieven tekort bij de beschrijving van de vijfjarige Oldenburgs geregistreerde merrie High Society (Zhivago x Fürst Heinrich x Regazzoni), die met 90 punten overtuigend de Pavo Cup-selectie voor vijfjarigen op de Centrale Keuring van Overijssel in Geesteren won. "Deze merrie heeft alles. Buiten dat ze mooi is, heeft ze drie goede gangen en een topinstelling", aldus Van den Hoorn. Bij de vierjarigen kreeg Idefix STH (v. Dorado) de hoogste punten (81) met Nicky Snijder in het zadel. 

In totaal kregen drie paarden een ticket voor de halve finale van de Pavo Cup op de KWPN Kampioenschappen in Ermelo, twee vierjarigen en een vijfjarige. “Het is jammer dat er maar weinig paarden meededen (vier vierjarigen en twee vijfjarigen, red.), maar de kwaliteit was zeer hoog bij de paarden die we zagen”, aldus Van den Hoorn.

Twee vierjarigen door naar halve finale

Over de winnaar bij de vierjarigen, Idefix STH met Nicky Snijder, zegt Van den Hoorn: “Niet meteen een heel spectaculair paard toen hij binnenkwam, maar gedurende de proef zagen we zijn aanleg voor het zwaardere werk.” Ook naar de halve finale mag Indian Summer (Wynton uit de bekende merrie Rilena v. Flemmingh) met Jennifer Sekreve. Hij kreeg 75 punten, precies genoeg voor een ticket.

Klik hier voor de startlijst
Klik hier voor de uitslagen (zodra beschikbaar hier te vinden)

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook