Ga naar hoofdinhoud

Adelinde: ‘Op de derde dag zat ik al op Jaqiedo’

Exclusief
26 Jaqiedo v Aqiedo x Oziena ster pref v Jazz Foto: Melanie Brevink-van Dijk

De hengst Jaqiedo van fokker Carla van Manen en mede-eigenaren Adelinde Cornelissen en Aris van Manen kreeg van het KWPN een 5 voor rijdbaarheid en instelling en kon geen genade vinden. In Oldenburg werd de zwarte zoon van de Grand Prix-hengst Aqiedo dinsdag met open armen ontvangen. "Ik zit zelf al vanaf dag 3 op Jaqiedo", zegt Adelinde Cornelissen. "Dat doe ik echt niet op een paard met een slecht karakter."

Volgens Adelinde Cornelissen is Jaqiedo een goudeerlijk paard. “Hij heeft in die hoofdring in Vechta, waar best veel te kijken valt, geen pas verkeerd gezet. Hij was topbraaf. Maar Jaqiedo is inderdaad sensibel. Maar dat heeft niks met een slecht karakter te maken. Wél met aanleg voor de sport. Zo’n sensibel karakter kan twee kanten op. Hij heeft het straks nodig voor de Grand Prix.”

Merrie drachtig

“We hadden Fleau de Baian en Henkie ook in Oldenburg gekeurd, vandaar”, vervolgt Adeline. “Ik denk dat Jaqiedo een heel goed paard is, niet alleen voor de sport, maar ook voor de fokkerij. Met zo’n goede stap en galop kan hij zeker ook voor Nederlandse merries wat betekenen. Ik heb m’n eigen merrie ervan drachtig, ik ben er echt weg van.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

Eén reactie op “Adelinde: ‘Op de derde dag zat ik al op Jaqiedo’

  • Tineke

    Nou fokkers en eigenaren (ruiter) als dat niet aanmoedigt om het KWPN eens een poepie te laten ruiken, dan weet ik het niet meer…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook