Ga naar hoofdinhoud

KWPN’er Jaqiedo in Oldenburg goedgekeurd

26 Jaqiedo v Aqiedo x Oziena ster pref v Jazz Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Het Oldenburger Verband en Oldenburg-International hebben gisteren in Vechta acht hengsten uit verschillende fokgebieden erkend en goedgekeurd. De Aquido-zoon Jaqiedo van Adelinde Cornelissen was een van de hengsten die het dekbrevet kreeg. Bij het KWPN strandde de hengst in het verrichtingsexamen. Een dag eerder kregen 39 hengsten bij het Hannoveraner Verband het groene licht. Onder hen de kampioen van Westfalen Valverde (v. Vitalis) van Eugene Reesink en Helgstrand Dressage.

De zwarte Jaqiedo (Aqiedo x Jazz) van fokker Carla van Manen en mede-eigenaren Adelinde Cornelissen en Aris van Manen had bij het KWPN weinig geluk. In november haalde de hengst het verrichtingsonderzoek niet omdat hij niet aan het minimum van een 7 kwam voor de rijdbaarheid en de instelling, zoals in het reglement opgenomen. Het Oldenburger Verband keurde gisteren Jaqiedo goed voor de dekdienst.

Eén oudere hengst

Naast zes 2,5-jarige hengsten die bij het Oldenburger Verband en Oldenburg-International het groen licht kregen, werd ook de vijfjarige Hannoveraanse hengst Royal Side S (v. Royal Classic) erkend.

Valverde ook goedgekeurd bij Hannoveraner Verband

Het Hannoveraner Verband keurde dinsdag op twee plaatsen jonge hengsten. In Verden werden 32 hengsten erkend voor de dekdienst en in Adelheidsdorf kwamen er nog zeven bij. De Westfaalse kampioen van 2016, Valverde was een van hen. De Vitalis-zoon van fokker Eugène Reesink en mede-eigenaar Andreas Helgstrand was dit voorjaar aangewezen voor de tweede bezichtiging van de KWPN hengstenkeuring, maar de eigenaren lieten hem niet in Den Bosch zien.

Finest Selection en Secret

Naast Valverde werd onder meer de Oldenburger Bundeskampioen Finest Selection (v. Follow Me) erkend. Ook de imponerende Secret (v. Sezuan), die achter Finest Selection tweede werd op het Bundeschampionat, kreeg het groene licht.

Fokproduct familie Florijn

Onder de springpaarden die erkenning in Hannover kregen, waren de de winnaars van de veertien dagen hengstentesten in Adelheidsdorf en Neustadt/Dosse, Dia Corrado (v. Don Diarado) en en Vidar (v. Viscount-Edward). Ook werd de door Hendrika Florijn uit Geesteren gefokte Air King (v. Air Jordan Z) door het Hannoveraanse stamboek erkend. De driejarige hengst was al bij Oldenburg-International goedgekeurd.

Lijst met erkende hengsten Oldenburg.
Uitslag Hannoveraanse keuringen.

Bron Hengste Equitaris/St.Georg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook