Ga naar hoofdinhoud

Friese hengst Jerke overleden aan koliek

Nadat gisteren bekend werd dat de Friese dekhengst Teeuwis 389 (Fetse 349 x Reitse 272) op 18-jarige leeftijd is overleden, is nu ook zijn collega Jerke 434 gestorven. Jerke (Onne 376 x Tsjerk 328) was 13 jaar oud en overleed aan de gevolgen van koliek.

Jerke 434 was de eerste goedgekeurde zoon van Onne 376. Hij werd gefokt door de familie Tjassing uit Smilde uit de Modelmerrie Reina van de Witteveen, voormalig kampioene van de Centrale Keuring. Jerke 434 werd in 2006 goedgekeurd en was in dat jaar de verrichtingstopper. Van Jerke 434 werd een zoon goedgekeurd, Djoerd 473.

Jerke bracht nakomelingen die zowel onder het zadel als op de keuringsterreinen succesvol zijn. Een van zijn dochters is Bryske-Dame, de tot nu toe enige Modeldochter, die een uitstekende IBOP van 89,5 punten liet noteren.

Bron: Paardenkrant-Horses/KFPS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

2 reacties op “Friese hengst Jerke overleden aan koliek

  • Lida Both

    Bij het overlijdingsbericht van Jerke 434 is een foto geplaatst van zijn goedgekeurde zoon Djoerd 473

  • Dirk Willem Rosie

    De foto is omgewisseld. Hartelijk dank voor uw oplettendheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook