Ga naar hoofdinhoud

Wiebe Wieling treedt af als voorzitter KFPS: ‘Verschil van inzicht’

Wiebe Wieling (links), hier met stamboekdirecteur Ids Hellinga tijdens de Hengstenkeuring 2020. Foto: Ingrid Truijens.
Wiebe Wieling is per direct afgetreden als voorzitter van het KFPS. Dat meldt de website Phryso.com. Er is al enige tijd commotie binnen het stamboek. Zo wordt er gewerkt aan een nieuwe overlegstructuur tussen hengstenkeuringsjury, bestuur en stamboekorganisatie. Dit was onder meer onderwerp van de meest recente ledenraadsvergadering.

De reden voor het vertrek van Wieling is “een verschil van inzicht binnen het bestuur over het te volgen beleid binnen de vereniging.” Wieling was nog geen jaar voorzitter van het Friese stamboek. Hij is ook voorzitter van de Vereniging Friese Elfsteden.

Nog korter

Het voorzitterschap van het KFPS is niet het kortste in de loopbaan van de Fries. In 2013 was Wieling slechts twee maanden voorzitter van SC Heerenveen. Daar ging hij toen ook weg “vanwege verschil van inzicht over het te voeren beleid”.

Geralt Pots

Het bestuur van het KFPS respecteert het besluit van de heer Wieling, aldus Phryso.com. Het voorzitterschap zal tijdelijk worden overgedragen aan Geralt Pots, de huidige vice-voorzitter van het KFPS.

Bron: Phryso.com / Nu.nl / Horses.nl

‘KFPS-bestuur onder curatele’ – Extra ledenraad na vertrek Wieling

 

3 reacties op “Wiebe Wieling treedt af als voorzitter KFPS: ‘Verschil van inzicht’

  • Wilco vd Meulen

    Hoi het kfps stamboek moet concurrentie krijgen dan neemt de arrogantie af en de ouderen vervangen voor goed onafhankelijk opleiding voor de jongeren er is macht vertoning wat het stamboek kapot maakt inclusief de fokkerij

  • Sjoukje

    @ Wilco Denk eerder dat de directeur eens moet opstappen. Die zit er al veel te lang. En heeft veel te veel invloed op het beleid van het stamboek.

  • Johan

    Troublemaker xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.