Ga naar hoofdinhoud

Hoogste cijfers voor springhengst Durrant

DurrantZeven springhengsten voltooiden vanmorgen hun verrichtingsonderzoek in Stegeren. De keuringscommissie keurde zes hengsten goed. De kampioen van de hengstenkeuring, Durrant (Warrant x Voltaire) kreeg met 83,5 punten de hoogste cijfers toebedeeld.

Durrant (Warrant x Voltaire) scoorde op alle springonderdelen minimaal een 8. Voor galop, techniek, vermogen en aanleg als springpaard kreeg hij zelfs een 8,5 en ook de stap, draf, houding en balans scoren goed. Durrant kan de galoppade verbeteren en refexen en atletisch vermogen toevoegen. Merries moeten beschikken over een langgelijnd model.

Dynamo (Andiamo x Winningmood van de Arenberg) ontving twee punten minder. Hij overtuigde op alle springonderdelen en ontving 8,5-en ontving voor techniek, vermogen en aanleg als springpaard. Dynamo kan de galoppade verbeteren en springtechniek en springvermogen toevoegen aan de paardenfokkerij.

Dakar VDL (Cardento x Nimmerdor), halfbroer van de KWPN-goedgekeurde Boss (v. Indoctro), slaagde met 79 punten waarbij hij het hoogste cijfer kreeg voor vermogen, een 8,5 en verder veel achten. Dakar VDL kan het model verbeteren en maat, formaat en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Dutch Design (Dollar de la Pierre x Calvados) kreeg 82,5 punten en werd daarmee ingeschreven. Zijn draf is niet helemaal taktmatig, maar in galop weet de de zoon van index-topper Harmonie (v.Calvados) te overtuigen. Voor vermogen kreeg de voshengst een 9. Dutch Design kan de galoppade verbeteren en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Dakota VDL (Casall x Contender) kreeg 78,5 punten. Hij scoorde bijna enkel achten. Dakota VDL kan de techniek verbeteren bij royaal gebouwde merries met front.

Dantos HBC (Cantos x Numero Uno) is de eerste goedgekeurde zoon van Cantos. Zijn eindtotaal kwam uit op 76,5. Dantos HBC kan de houding verbeteren bij neerwaarts gebouwde merries. Tevens kan hij lichtvoetigheid en balans in galop én springtechniek toevoegen.

Dominko (Whitaker x Numero Uno) kreeg geen groen licht van de keuringscommissie. Hij heeft een goede galop, maar overtuigde niet voldoende op de springonderdelen.

Bron: Horses.nl

Lees ook:
Groen licht voor Ditisem en Colonist
Don Tango met 83,5 punten ingeschreven

3 reacties op “Hoogste cijfers voor springhengst Durrant

 • niels zegers

  Dantos is niet de eerste goedgekeurde zoon van Cantos. Eerder (2003) werd Casantos gefokt door wijlen de heer Peeters uit Nijmegen die ook de fokker is van Cantos al goedgekeurd en kampioen bij het NRPS en vervolgens ook ingeschreven bij het KWPN.

 • Jos Houwen

  Jammer dat jullie Casantos (Internationaal 1.50m.) vergeten. Daaarmee doe je Cantos HBC ernstig tekort!
  Een hengst wiens nakomelinge het bezonder goed doen in de sport. Nationaal en internationaal.
  Met een springindex van 148 (bet. 91 %).

 • jan

  waarom keuren we een hengst goed die niet taktmatig draaft? we willen toch correctie paarden fokken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.