Ga naar hoofdinhoud

Jaarling uit Tinka’s Serenade brengt 32.000 Pond op

Flamenco's Serenade Foto Bolesworth Auction

Flamenco's Serenade (v. Je T'aime Flamenco) was het duurste paard van de Bolesworth Auction die dinsdagavond afliep. In de onlineveiling kwamen 25 jaarlingen onder de hamer. Voor de zoon van Billy Twomey's Grand Prix-paard Tinka's Serenade werd het meeste geld neer geteld, hij blijft voor 32.000 Britse Pond op zijn geboortegrond.

Veilingtopper Flamenco’s Serenade was de enige die boven de 30.000 Pond uitkwam. De jaarling hengst van Je T’aime Flamenco uit de Grand Prix-merrie Tinka’s Serenade bracht net iets meer dan 35.450 euro.

Loughview Lou Lou

Twee jaarlingen kwamen boven de 20.000 Pond uit. Voor Loughview Quantum Leap werd 28.000 Pond (ruim 31.000 euro) neergeteld. De bruine hengst is een zoon van Dermott Lennons 1,60m-paard Loughview Lou Lou en heeft als vader Quabri De I’Isle.

KWPN’er Otareusa JDV

Ook de KWPN gefokte Otareusa JDV (Ultimo van ter Moude x Indoctro) vond een Britse eigenaar. De merrie werd voor 20.000 Pond (ruim 22.000 euro) afgeslagen. Moeder Etareusa is een halfzus van Yann Candele’s Grand Prix-paard Pitareusa (v. Andiamo).

Klik hier voor het volledige overzicht.

Bron Bolesworth Auction

Eén reactie op “Jaarling uit Tinka’s Serenade brengt 32.000 Pond op

  • jan jonas

    Daarom zeggen kenners jaarlingen zijn naarlingen, het kan vriezen of dooien.
    De foto laat zien dat deze jaarling nog een lange weg te gaan heeft om springpaard te worden. Het bij behorende filmpje laat dat zien. Ik hoop dat de investeerders geduld hebben, want vossen en schimmels zijn laat rijp in hun ontwikkeling. Meestal zijn er al problemen voordat het echte kan beginnen. Zoals ik deze jaarling zie; laat deze vos nog maar van zijn jeugd genieten en die rare fratsen die mensen graag zien, maar even vergeten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook