Ga naar hoofdinhoud

Kane-BFT met 75 punten goedgekeurd bij KWPN

Kane BFT (Bocellie x Unieko) - Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

De tuigpaardhengst Kane-BFT (Bocellie x Unieko) deed maandag eindexamen na zijn verkorte verrichtingsonderzoek van 21 dagen. Kane werd op het hoofdterrein van de KNHS door trainingsleider Demi van Nispen voorgesteld en werd met 75 punten goedgekeurd.

De vierjarige Kane-BFT (uit Donna ster van Unieko, gefokt en geregistreerd door Brian Franken uit Elspeet) behaalde onder andere een 8 voor de actie van het voorbeen en eveneens een 8 voor zijn looplust.

Tweede keer

Van de grote langgelijnde donkerbruine hengst werden vorig jaar de verstrekte cijfers (allemaal 7, behoudens voor actie voorbeen 8 en looplust 7,5) van het eindexamen in de prullenbak gegooid (na niet inschrijving in het stamboek) daar de eigenaren een mondprobleem aan het licht brachten. Toentertijd werd besloten om de hengst alle kansen op herstel te geven en geen nieuw na-examen te laten doen, maar nu in het voorjaar weer aan te bieden.

Rapportcijfers

Front       7.5
Houding 7
Zweefmoment 7.5
Actie voorbeen 8
Gebruik achterbeen 7
Looplust 8
Algemeen beeld als tuigpaard 7.5

Huldiging

Kane-BFT wordt bij de eindpresentatie van het 50-dagen-onderzoek gehuldigd.

Bekijk hier het volledige rapport

Bron: KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook