Ga naar hoofdinhoud

Nederlanders doen goede zaken in Vechta

Nederlands gefokte hengsten waren vandaag gewild in de veiling die de Oldenburgse hengstenkeuring afsloot. Eugène Reesink deed goede zaken door zijn zelf gefokte Valentino (v. Vitalis) voor 250.000 euro te verkopen. Maar de topper van de dertig hengsten die onder de veilinghamer kwamen was de zoon van Benicio. Een groep investeerders rond de Belgische HC Stables en Gestüt Famos betaalde 500.000 euro voor de kampioenshengst.

Eugène Reesink incasseerde als mede-eigenaar van de door L. Boogert gefokte Ibiza (v. Desperado) ook nog eens 170.000 euro, een bedrag dat hij met Ad Valk moet delen. Joop van Uytert verkocht de door M. van de Goor gefokte Innuendo (v. Charmeur) voor 150.000 euro.

Andreas Helgstrand kocht zijn geprimeerde zoon van Foundation terug voor 320.000 euro. De veiling van de goedgekeurde dressuurhengsten bracht gemiddeld 139.333 euro op.

De gemiddelde opbrengst bij de goedgekeurde springhengsten bleef steken op 88.125 euro. De kampioen Diamant de Quidam (v. Diamant de Semilly) bracht hier het meeste geld op. Voor deze interessante bruine werd 220.000 euro betaald. Eén van de beste springpaarden van dit jaar, een wat beknopte zoon van Stakkato Gold, ging voor 110.000 euro in andere handen over. De twee zonen van Balou du Rouet (mv Arpeggio en mv Calido) brachten beide 100.000 euro op. De door B. van Spijkeren gefokte premiehengst Idallas (v. Dallas VDL) kwam uit op 80.000 euro.

Bron: Horses

 

 

 

 

 

 

 

 

3 reacties op “Nederlanders doen goede zaken in Vechta

 • jw

  Ja Nederlanders doen goede zaken in vechta.
  Vitalis laat een goede collectie nakomelingen zien,jammer ook weer dat hij bij KWPN niet genomen werd.
  Moet eerst Grand Prix lopen voordat ze hier wakker worden.Zien ze het niet bij kwpn wat een top paard is,en voor de fokkerij kan betekenen.

  Goed EUGENE.

 • JK

  2 van de 3 (Valentino en Ibiza) zijn verkocht naar Nederland ?? terug gekocht??

 • Han Coolen

  Dieser edle Tänzer !!
  ———–

  Als zweite Preisspitze strahlte ein Bewegungsgigant v. Foundation-Del Martion-Eskardo, Z.: Franz-Josef Wieghaus-Vorwerk, Neuenkirchen, A.: Andreas Helgstrand und Udo Wagner, Dänemark.

  ———–

  Für 320.000 Euro schlugen Kunden aus den Niederlanden zu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook