Ga naar hoofdinhoud

Zhivago-dochter E.Paragon naar 83,5 IBOP-punten

De driejarige E.Paragon van fokker J.M. van Uytert te Heerewaarden en mede-eigenaar B.W. Hartogh uit Linschoten was vandaag in Vlaardingen met 83,5 punten de uitschieter van de dag in de IBOP. Het betreft een dochter van Zhivago uit de keur-sport(dres)merrie Paragon (v. Gribaldi). Paragon is geklasseerd in de Lichte Tour.

“Een mooie bloedmerrie, die ras uitstraalde onder het zadel. Ze heeft een goede schrijdende stap en in draf een goede balans en een mooi voorbeengebruik. Daarbij heeft deze complete merrie veel zelfhouding”, aldus Dirk Reijne, die de paarden samen met Henk Dirksen beoordeelde.

Met 79 punten deed ook Elegance T.C. van fokker T.J.M. Coomans te Oud-Beijerland het uitstekend. De dochter van Ziësto komt uit een register A-merrie van Gouverneur. Afgelopen zomer was Elegance kampioen van Zuid-Holland en ze eindigde op de nationale merriekeuring in de kopgroep. “Een merrie met een heel goede techniek in de benen, zowel in draf als in galop. Ze heeft een mooi voorbeengebruik en vult dat ruim voldoende aan vanuit het achterbeen. Een heel fijne merrie met toekomst, die was last had van spanning en daardoor meer staartdracht zou mogen tonen.”

Van de tien dressuurmerries slaagden er zeven. Bij de springmerries waren dat er vier van de zes. De hoogste springcijfers waren voor een naamloze dochter van Contender uit een moeder van Landadel, in bezit van N. Koole te Kwinstheul. Zij kreeg 78 punten. “Een merrie met een opvallend goede galop, gedragen vanuit het achterbeen. Springen deed ze met zeer snelle reflexen, ze is snel van de grond. Daarnaast liet ze zich heel goed bewerken, het lijkt een compleet springpaard. Wel zou ze nog wat meer bascule mogen hebben.”

 

 

Bron: Horses / KWPN

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook