Ga naar hoofdinhoud

Derde gestolen paard teruggekocht door eigenaar

Afgelopen zaterdag heeft Frans Klos zijn paard Belle Amie terug kunnen kopen van haar nieuwe eigenaar, zo meldt het AD. Of het derde gestolen paard door verdachte Rowan S. terug zou komen bij de eigenaar was na het terugvinden van de merrie nog twijfelachtig. 

In eerdere berichten werd al duidelijk dat Klos zijn paard moest verkopen omdat hij haar financieel niet meer kon onderhouden. Om haar te verkopen heeft hij het paard bij een tussenpersoon gestald die de merrie vervolgens ook verkocht, maar geen geld afdroeg aan Klos. Toen de merrie door de politie was getraceerd, was het aan Klos en de nieuwe eigenaar om tot een overeenkomst te komen. Frans had niet de middelen om de merrie terug te kopen voor 5500 euro en startte daarom een crowdfundactie. Via de actie was het beoogde bedrag nog niet binnen, dus heeft hij het geld moeten lenen.

Lugubere transactie

Dit bedrag heeft Frans Klos uiteindelijk ook betaald aan de nieuwe eigenaren van zijn Belle Amie. Aan het AD vertelt hij de transactie luguber te noemen: “degenen die Belle Amie in bezit hadden, konden alleen met mij contact opnemen en ik niet met hen, ze belden altijd anoniem. Ik moest zaterdag 5500 euro overmaken, zonder dat ik wist of ze te vertrouwen waren. Ze wilden niet naar mij toekomen, maar ergens tussen ons in afspreken.”

Overdracht op parkeerplaats

Dat werd vlakbij strand Nulde. “We hadden om acht uur afgesproken, maar toen waren ze er nog niet, waardoor ik het benauwd kreeg. Uiteindelijk kwamen ze een kwartier later aan, met Belle Amie in de trailer. We hebben haar snel overgeplaatst in die van ons. Ik vond het toch allemaal een beetje eng.”

Schadeclaim

Klos vervolgt: “met terugbetalen van de lening ben ik nog wel even bezig. Belle Amie is in ieder geval weer terug en veilig. Als de politie de oplichter eenmaal te pakken heeft, dien ik een schadeclaim in.” Het politieonderzoek loopt nog.

Bron: Horses.nl/Algemeen Dagblad

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Derde gestolen paard teruggekocht door eigenaar

 • Klaas

  Waarom koopt hij zijn paard terug .Als je een paard niet kunt onderhouden is weggeven beter dan wachten op een bod .Dan staat de onkosten teller stil. Nu en een lening terug betalen en een paard onderhouden is dubbel mis

 • Laris

  Omdat hij als de politieonderzoeken voltooid zijn en rowan word veroordeeld hij ’t geld terug kan krijgen en z’n paard dus voor de juiste waarde kan verkopen…. Ander heeft hij geen poot om op te staan

 • powter

  beter lezen graag, hij verkocht haar omdat hij TOEN haar niet kon onderhouden nu heeft hij beter werk en zou het wel weer kunnen

  dus maak je geen zorgen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook