Ga naar hoofdinhoud

Tejada en Coyle snelsten in tweede Challenge Cup Wellington

Voltaral Palo Blanco onder Alavaro Tejada Foto: Sportfot

Door de grote deelname van 119 combinaties werd gisteren de Challenge Cup in de tweede week van het Winter Equestrian Festival in Wellington in twee prijzengroepen verdeeld. Alvaro Tejada uit Guatemala sprong Voltaral Palo Blanco in de eerste groep naar de overwinning. In de andere groep was het Daniel Coyle die Cita in de snelste tijd rond stuurde, zijn tweede overwinning in vier dagen.

Van de in totaal 28 barragekandidaten kwamen er 25 terug over het verkorte parcours, maar liefst twintig overwonnen opnieuw het parcours foutloos. Er werd hard gereden voor de prijzen en de top van het klassement van beide groepen lag dicht bij elkaar.

Vier honderdste verschil

Alvaro Tejada was de snelste van het veld met de KWPN-merrie Voltaral Palo Blanco. Hij stuurde de Voltaire-dochter in 40,82 seconden rond. De man uit Guatemala werd op de voet gevolgd door Daniel Coyle. De Ier is goed onderweg met zijn nieuwe aanwinst Cita. Zondag won hij nog de Grand Prix in Wellington op de Casall-nakomeling. In de Challenge Cup klokte hij de tweede tijd van 40,86 seconden op de Casall-nakomeling en werd winnaar van groep 2.

McLain Ward

McLain Ward en Contessina Della Caccia (v. Contefino) kwamen in de eerste groep op de tweede plaats met een tijd van 40,94 seconden. De Zwitser Beat Mandli kwam met de Cantos-zoon Zander als derde over de finish.

Emily Moffitt

In groep 2 was het de Britse Emily Moffitt die op It’s Real Love vd Smis Z (v. Indoctro) de tweede plaats voor haar rekening nam. Zij werd gevolgd door Laura Chapot op de Ierse merrie ISHD Dual Star (v. Quick Star).

Eigen fokproduct

Voor Alvaro Tejado was het een van de grootste overwinningen in zijn carrière. En de zege was dubbel mooi omdat Voltaral Palo Blanco een fokproduct van zijn grootvader is. Vorig jaar was de merrie door een blessure uit de running maar nu is ze weer helemaal terug.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook