Ga naar hoofdinhoud

Paardenopvang uit Obdam redt paarden Rijdende Rechter

Foto: Paarden Rijdende rechter

In de uitzending van de Rijdende Rechter van vanavond (25 september) was de 75-jarige Tiny van der Gragt met haar kudde van 7 paarden te zien. Een kudde paarden die ze al tientallen jaren verzorgt en waarmee ze binnen korte tijd gedwongen moet vertrekken van het landje waar de paarden nu nog staan.

Stichting Paardenopvang de Paardenhoefjes uit Obdam was op aanvraag van Tiny bij de opnamen aanwezig. Deze opvang is sinds 2019 actief met het opvangen van verwaarloosde paarden en paarden waar hun eigenaar niet langer voor kan zorgen. De opnamen vonden een paar weken geleden plaats en De Paardenhoefjes had aangeboden om bij een negatieve uitspraak voor Tiny de 7 paarden onderdak te bieden. 

Nieuwe plek

In de uitzending werd bepaald dat inderdaad een nieuwe plek voor de paarden gevonden moet worden en daarom zal de kudde paarden binnenkort naar de opvang worden verhuisd. Ook de zorg voor de paarden zullen zij op zich nemen omdat dit gezien de leeftijd van de eigenaresse van de dieren, steeds lastiger wordt. Had de opvang deze oplossing niet kunnen bieden, dan was er zeer waarschijnlijk voor gekozen om de dieren te laten inslapen. Inmiddels heeft de opvang de garantie gegeven dat de 7 paarden tot hun (natuurlijke) dood daar mogen blijven, mits ze dat financieel voor elkaar kunnen krijgen. 

Hulp nodig

Om dit mede mogelijk te maken, is de Paardenhoefjes een crowdfundingsactie begonnen. Meer informatie:  www.depaardenhoefjes.com

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Paardenopvang uit Obdam redt paarden Rijdende Rechter

  • Frederique

    Dit artikel is inmiddels achterhaald. De kudde van Tiny is niet naar deze opvang gegaan. Ze zijn ondergebracht bij een particulier waar ze in pension staan.
    Deze kudde is te volgen op facebook: De vrienden van Tiny’s kudde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook